Recepti 13. listopada 2014.

Engleski umak s metvicom

Engleski umak s metvicom
gastro postao gastro.24sata.hr
Umaku možete dodati i soka od pečenja jer se najčešće poslužuje uz pečenu janjetinu, osobito uz pečeni janjeći but

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 25

Potrebno vam je

  • 60 g menta
  • 2 dl vinski ocat
  • 2 mala žlica šećer, u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pažljivo operite metvicu i vrlo sitno je isjeckajte.
  2. Stavite ocat da se kuha, posolite ga i dodajte svježe samljevenog papra i šećer. Čim prokuha stavite metvicu i maknite s vatre. Odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.