Recepti 11. prosinca 2016.

Fantastičan kremasti desert od karamele i kave

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj kave i kremastog mascarponea s karamelom dat će savršen topli desert za uživanje u hladnim danima.

Uzmite si vremena pa pripremite domaći karamel, pomiješajte ga s mascarpone sirom pa lagano posolite. Za vrijeme pripreme svakako nekoliko puta isprobajte desert kako ne biste pretjerali s nekim od začina. Kombinaciji možete dodati i prstohvat cimeta, a posipati možete i kakvim usitnjenim orašastim plodovima ili pak ribanom čokoladom. I to je to, uživanje u najslađoj kavi može početi!

karamel umak.jpg Možda vas zanima... Neka sva čula uživaju: Savršen karamel None

Potrebno vam je:
  • 250 mascarpone sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g karamela
  • 1 žlica krupne soli
  • 50 ml skuhane kave
  • 25 ml amaretta

Priprema:

  1. Mascarpone pomiješajte sa šećerom i karamelom.
  2. Miksajte kako bi se dobro povezalo.
  3. Dodajte sol, pomiješajte i spremite u zamrzivač na dva sata, promiješajte svakih 30 minuta.
  4. U šalicu u koju ste stavili 50 ml kave dodajte žlicu ili dvije kreme od mascarponea i pomiješajte.
  5. Poslužite odmah!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.