gastro postao
Spoj kave i kremastog mascarponea s karamelom dat će savršen topli desert za uživanje u hladnim danima.
Uzmite si vremena pa pripremite domaći karamel, pomiješajte ga s mascarpone sirom pa lagano posolite. Za vrijeme pripreme svakako nekoliko puta isprobajte desert kako ne biste pretjerali s nekim od začina. Kombinaciji možete dodati i prstohvat cimeta, a posipati možete i kakvim usitnjenim orašastim plodovima ili pak ribanom čokoladom. I to je to, uživanje u najslađoj kavi može početi!
Potrebno vam je:
- 250 mascarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 50 g karamela
- 1 žlica krupne soli
- 50 ml skuhane kave
- 25 ml amaretta
Priprema:
- Mascarpone pomiješajte sa šećerom i karamelom.
- Miksajte kako bi se dobro povezalo.
- Dodajte sol, pomiješajte i spremite u zamrzivač na dva sata, promiješajte svakih 30 minuta.
- U šalicu u koju ste stavili 50 ml kave dodajte žlicu ili dvije kreme od mascarponea i pomiješajte.
- Poslužite odmah!
Dobar tek!