Recepti 20. ožujka 2017.

Fettuccine s butternut tikvom koje će vas oduševiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova slasna i kremasta kombinacija, upravo je ono što nam danas treba!

Butternut tikva pravi je kameleon u kuhinji i može ju se koristiti za gotovo svako jelo! Jednostavno je bez premca!

Kremasta i slasna tjestenina, poslužena s hrskavo prženom slaninom i svježim cherry rajčicama, upravo je savršeno jednostavan ručak!

Poslužite toplo i uživajte u najboljem obroku dana!

Sastojci:

  • 3 šalice butternut tikve, narezane na kockice
  • 3 češnja češnjaka, naribana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice svježe naribanog parmezana + malo za posluživanje
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 400 g fettuccina
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
  • 2 listića slanine, narezana na kockice i popržena
  • cherry rajčice, narezane na polovice

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva
  2. Pomiješati tikvu s češnjakom i uljem te posoliti i popapriti sve i dobro promiješati te poslagati na lim obložen papirom za pečenje; peći dok se tikva ne karamelizira - oko 30 minuta
  3. Izvaditi pečenu tikvu i ostaviti ju da se hladi 10 minuta pa ju staviti u blender i samljeti; dodati temeljac, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, posoliti i popapriti te sve zajedno izmiksati u gustu kremu
  4. Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali al dente
  5. Pomiješati tjesteninu (ne ocijediti ju sasvim, neka ostane malo vode da se ljepše spoji s umakom) s umakom od tikve i prebaciti u zdjelice za posluživanje te posipati peršinom, prženom slaninom i malo rajčica
  6. Poslužiti toplo 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.