gastro postao
Ova slasna i kremasta kombinacija, upravo je ono što nam danas treba!
Butternut tikva pravi je kameleon u kuhinji i može ju se koristiti za gotovo svako jelo! Jednostavno je bez premca!
Kremasta i slasna tjestenina, poslužena s hrskavo prženom slaninom i svježim cherry rajčicama, upravo je savršeno jednostavan ručak!
Poslužite toplo i uživajte u najboljem obroku dana!
Sastojci:
- 3 šalice butternut tikve, narezane na kockice
- 3 češnja češnjaka, naribana
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol i papar
- 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice povrtnog temeljca
- 1/2 šalice svježe naribanog parmezana + malo za posluživanje
- prstohvat muškatnog oraščića
- 400 g fettuccina
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
- 2 listića slanine, narezana na kockice i popržena
- cherry rajčice, narezane na polovice
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva
- Pomiješati tikvu s češnjakom i uljem te posoliti i popapriti sve i dobro promiješati te poslagati na lim obložen papirom za pečenje; peći dok se tikva ne karamelizira - oko 30 minuta
- Izvaditi pečenu tikvu i ostaviti ju da se hladi 10 minuta pa ju staviti u blender i samljeti; dodati temeljac, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, posoliti i popapriti te sve zajedno izmiksati u gustu kremu
- Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali al dente
- Pomiješati tjesteninu (ne ocijediti ju sasvim, neka ostane malo vode da se ljepše spoji s umakom) s umakom od tikve i prebaciti u zdjelice za posluživanje te posipati peršinom, prženom slaninom i malo rajčica
- Poslužiti toplo
Dobar tek!