gastro postao
Juhu je važno kuhati na laganoj vatri kako bi ostala bistra
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 341
Potrebno vam je
- 2 l voda
- 750 g govedina, srednje masna
- 150 g mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g celer, korijen
- 60 g tanki rezanci za juhu
- 0.50 mala žlica papar u zrnu
- sol
Priprema
- Govedinu stavite u mlaku vodu. Kad voda zavrije, dodajte zrnca papra, narezanu mrkvu, celer i peršin te grančicu celerova lista.
- Neočišćen luk stavite pod mlaz vode pa prerežite napola. Strane popržite u tavi dok malo ne pocrne, dodajte ih u juhu te sve lagano kuhajte poklopljeno oko dva sata.
- Na polovici kuhanja juhu posolite. Kad meso omekša, izvadite ga s mrkvom, a ostatak procijedite.
- Zakipite procijeđenu juhu te u njoj zakuhajte rezance za juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.
Izvor Skuhatćute