Recepti 13. listopada 2014.

Goveđa juha s rezancima

gastro postao gastro.24sata.hr
Juhu je važno kuhati na laganoj vatri kako bi ostala bistra

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 341

Potrebno vam je

  • 2 l voda
  • 750 g govedina, srednje masna
  • 150 g mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g celer, korijen
  • 60 g tanki rezanci za juhu
  • 0.50 mala žlica papar u zrnu
  • sol

Priprema

  1. Govedinu stavite u mlaku vodu. Kad voda zavrije, dodajte zrnca papra, narezanu mrkvu, celer i peršin te grančicu celerova lista.
  2. Neočišćen luk stavite pod mlaz vode pa prerežite napola. Strane popržite u tavi dok malo ne pocrne, dodajte ih u juhu te sve lagano kuhajte poklopljeno oko dva sata.
  3. Na polovici kuhanja juhu posolite. Kad meso omekša, izvadite ga s mrkvom, a ostatak procijedite.
  4. Zakipite procijeđenu juhu te u njoj zakuhajte rezance za juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.