gastro postao
                                            
                                        
                                    Juhu je važno kuhati na laganoj vatri kako bi ostala bistra
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 341
Potrebno vam je
- 2 l voda
 - 750 g govedina, srednje masna
 - 150 g mrkva, crvena
 - 1 kom luk ,crveni
 - 200 g celer, korijen
 - 60 g tanki rezanci za juhu
 - 0.50 mala žlica papar u zrnu
 - sol
 
Priprema
- Govedinu stavite u mlaku vodu. Kad voda zavrije, dodajte zrnca papra, narezanu mrkvu, celer i peršin te grančicu celerova lista.
 - Neočišćen luk stavite pod mlaz vode pa prerežite napola. Strane popržite u tavi dok malo ne pocrne, dodajte ih u juhu te sve lagano kuhajte poklopljeno oko dva sata.
 - Na polovici kuhanja juhu posolite. Kad meso omekša, izvadite ga s mrkvom, a ostatak procijedite.
 - Zakipite procijeđenu juhu te u njoj zakuhajte rezance za juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.
 
Izvor Skuhatćute