Recepti 03. listopada 2014.

Goveđi odresci s mentom i parmezanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Osim mente u smjesu za pohanje dodajte listiće bosiljka ili origano, a kako biste napravili aromatičniju verziju ovog jela, dodajte i sušenu čili-papričicu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1006

Potrebno vam je

  • 120 g krušne mrvice
  • 0.25 šalica menta
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 0.25 šalica parmezan
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom jaje kokošje
  • 480 g govedina
  • 175 ml ulje maslinovo
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 1 kom limun
  • 1 kom salata, zelena

Priprema

  1. Pomiješajte krušne mrvice, mentu, peršin i parmezan. Začinite brašno i lagano istucite jaja. Uvaljajte meso u brašno, umočite u jaja, a zatim u mrvice.
  2. Ugrijte pola količine ulja u velikoj tavi i pržite dva odreska odjedanput - dvije minute sa svake strane. Prebacite meso na kuhinjski ručnik i ostavite dok ne ispečete druga dva komada mesa.
  3. Ugrijte ostatak ulja pa ispecite preostale odreske. Skuhajte krumpire, polijte ih s tri žličice ulja i zgnječite.

Osim mente u smjesu za pohanje dodajte listiće bosiljka ili origano, a kako biste napravili aromatičniju verziju ovog jela, dodajte i sušenu čili-papričicu

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.