gastro postao
Osim mente u smjesu za pohanje dodajte listiće bosiljka ili origano, a kako biste napravili aromatičniju verziju ovog jela, dodajte i sušenu čili-papričicu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1006
Potrebno vam je
- 120 g krušne mrvice
- 0.25 šalica menta
- 0.25 šalica peršin, list
- 0.25 šalica parmezan
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom jaje kokošje
- 480 g govedina
- 175 ml ulje maslinovo
- 1000 g krumpir, zreli
- 1 kom limun
- 1 kom salata, zelena
Priprema
- Pomiješajte krušne mrvice, mentu, peršin i parmezan. Začinite brašno i lagano istucite jaja. Uvaljajte meso u brašno, umočite u jaja, a zatim u mrvice.
- Ugrijte pola količine ulja u velikoj tavi i pržite dva odreska odjedanput - dvije minute sa svake strane. Prebacite meso na kuhinjski ručnik i ostavite dok ne ispečete druga dva komada mesa.
- Ugrijte ostatak ulja pa ispecite preostale odreske. Skuhajte krumpire, polijte ih s tri žličice ulja i zgnječite.
Osim mente u smjesu za pohanje dodajte listiće bosiljka ili origano, a kako biste napravili aromatičniju verziju ovog jela, dodajte i sušenu čili-papričicu
Izvor Skuhatćute