Recepti 13. listopada 2014.

Goveđi stir fry s prokulicama

Goveđi stir fry s prokulicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Tanko rezane goveđe nareske poslužite s raznovrsnim povrćem u tavi ili woku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 134

Potrebno vam je

  • 3 žlica umak od kamenica
  • 3 žlica soja umak
  • 2 žlica rižin ocat
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 450 g prokulica
  • 230 g govedina, srednje masna
  • krupna morska sol
  • 4 kom mladi luk
  • 3 režanj češnjak
  • 2 žlica đumbir, mljeveni kristalizirani
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom čili papričica
  • kuhana riža

Priprema

  1. U manjoj zdjeli pomiješajte umak od kamenica, umak od soje, ocat i ¼ šalice vode pa ostavite sa strane.
  2. U većoj tavi zagrijte 2 žlice ulja na umjerenoj vatri pa pirjajte prokulice uz miješanje do zlatno smeđe boje, oko 4 min. Poklopite i kuhajte dok omekšaju, joko 3 min. Premjestite na tanjur, a tavu prebrišite..
  3. Goveđe odreske narežite na trake i posolite. Zagrijte 1 žlicu ulja u istoj tavi na jakoj vatri pa pecite meso u jednom sloju oko 3 min, dok ne posmeđi. Okrenite i kuhajte još 30-ak sekundi pa odložite s prokulicama.
  4. Zagrijte preostalu žlicu ulja i pirjajte bijeli dio mladog luka, češnjak i đumbir uz miješanje oko 1 min. Dodajte mrkvu i čili papričicu narezanu na sitne kolutove, te nastavite pirjati uz miješanje dok mrkva malo omekša, oko 2 min.
  5. Vratite prokulice i meso u tavu te prelijte ranije pripremljenim umakom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se umak zgusne, oko 3 min.

Tanko rezane goveđe nareske poslužite s raznovrsnim povrćem u tavi ili woku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.