gastro postao
Tanko rezane goveđe nareske poslužite s raznovrsnim povrćem u tavi ili woku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 134
Potrebno vam je
- 3 žlica umak od kamenica
- 3 žlica soja umak
- 2 žlica rižin ocat
- 4 žlica ulje maslinovo
- 450 g prokulica
- 230 g govedina, srednje masna
- krupna morska sol
- 4 kom mladi luk
- 3 režanj češnjak
- 2 žlica đumbir, mljeveni kristalizirani
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom čili papričica
- kuhana riža
Priprema
- U manjoj zdjeli pomiješajte umak od kamenica, umak od soje, ocat i ¼ šalice vode pa ostavite sa strane.
- U većoj tavi zagrijte 2 žlice ulja na umjerenoj vatri pa pirjajte prokulice uz miješanje do zlatno smeđe boje, oko 4 min. Poklopite i kuhajte dok omekšaju, joko 3 min. Premjestite na tanjur, a tavu prebrišite..
- Goveđe odreske narežite na trake i posolite. Zagrijte 1 žlicu ulja u istoj tavi na jakoj vatri pa pecite meso u jednom sloju oko 3 min, dok ne posmeđi. Okrenite i kuhajte još 30-ak sekundi pa odložite s prokulicama.
- Zagrijte preostalu žlicu ulja i pirjajte bijeli dio mladog luka, češnjak i đumbir uz miješanje oko 1 min. Dodajte mrkvu i čili papričicu narezanu na sitne kolutove, te nastavite pirjati uz miješanje dok mrkva malo omekša, oko 2 min.
- Vratite prokulice i meso u tavu te prelijte ranije pripremljenim umakom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se umak zgusne, oko 3 min.
Tanko rezane goveđe nareske poslužite s raznovrsnim povrćem u tavi ili woku