Recepti 01. rujna 2017.

Gurmanski sendvič i jaje poširano u Staropramen pivu

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Raskošan sendvič odlično će upotpuniti baš svaki dio dana, a genijalno jaje poširano u pivu čitavu će kombinaciju odvesti na neku novu, još ukusniju razinu...

Hrskavi sendvič s omiljenom šunkom, kremastim i rastezljivim sirom i prženom slaninom zvuči kao idealno jelo za doručak, brzi ručak ili večeru. Kombinaciji dodajte i jaje poširano u Staropramen pivu pa uživajte u nestvarno dobrom spoju okusa.

Kako biste dodatno osvježili jelo, sendviču možete dodati i svježe povrće poput rajčice, paprike i zelene salate.

Postupak pripreme pogledajte OVDJE.

 

 | Author: Promo foto: Promo

Potrebno vam je:

  • 2 šnite kruha ili tosta
  • 3-4 šnite kuhane šunke
  • 3-4 šnite sira gaude
  • 4 šnite slanine
  • Maslac
  • 1 jaje
  • 300-500 ml Staropramen piva

Priprema:

  1. Na tavi pržite slaninu dok s obje strane ne dobije lijepu boju. Prženu slaninu stavite sa strane.
  2. Kruh namažite maslacem, na jednu šnitu stavite šunku i sir, poklopite drugom šnitom i stavite u tavu u kojoj se pržila slanina.
  3. Pecite sendvič na umjerenoj vatri dok ne dobije lijepu boju s obje strane.
  4. Jaje poširajte u pivu. U dubljoj manjoj posudi zagrijte pivo, prije nego provrije promiješajte da se stvori mali vir, u sredinu dodajte jaje i kuhajte oko 3 min.
  5. Na vrući sendvič složite prženu slaninu i poširano jaje i odmah poslužite.

 

Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!

 

 | Author: Promo foto: Promo

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.