gastro postao
Poznati su brojni pozitivni učinci žitarica, stoga vam od srca preporučujemo da započnete dan ovim zdravim jelom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 933
Potrebno vam je
- 2 šalica zobene pahuljice
- 1 šalica listići badema
- 0.50 šalica javorov sirup
- 1 žlica maslac, neslani
- 2 žlica brusnice, sušene
- 2 žlica grožđice
- 1 žlica narančina kora, ušećerena
- 1 mala žlica ulje od lješnjaka
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 150˚C.
- Zob raširiti na plehu za pečene i tostirati, povremeno miješajući, dok lagano posmeđi i pusti aromu, oko 20 minuta. Premjestiti u vatrostalnu zdjelu, dodati bademe i ostaviti da se hladi.
- Izmiješati javorov sirup sa maslacem i uljem lješnjaka u jednoličnu smjesu pa preliti preko zobi. Dobro promiješati.
- Već korišteni pleh premazati sa malo ulja pa izliti smjesu sa zobi. Peći oko 15 minuta do zlatne boje zobi, povremeno miješajući. Izvaditi iz pećnice i malo ohladiti. Umiješati narančinu koricu pa potpuno ohladiti, a zatim natrgati na komadiće.
- Ovako pripremljeni muslie može se čuvati do dva tjedna u dobro zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.