Recepti Tjestenina 21. kolovoza 2024.

IDEJA ZA RUČAK Špageti u umaku od humusa

Tjestenina
5 MIN
20 MIN
1
JEDNOSTAVNO
Špageti u umaku od humusa
Špageti u umaku od humusa
foto: @igsdelicacies Instagram
Jednostavni i ukusni špageti u umaku od humusa odlično su brzo ljetno jelo

To što se svi trudimo provoditi što manje vremena u kuhinji, ne znači da moramo odustati od ukusnih obroka. Upravo je ovaj recept za kremastu tjesteninu iz jednog lonca savršen izbor za vruće ljetne dane.

Ovo jelo, špageti u umaku od humusa, sastoji se od svega 2 osnovna sastojka, no rezultat je bogat, kremast i nevjerojatno ukusan obrok koji izgleda kao da je zahtijevao puno više truda nego što zapravo jest.

ryan gosling, humus Možda vas zanima... Ryan Gosling ima najbolji savjet za savršeni humus Špajza

Brzo, fino, lagano...

Ova tjestenina postat će tvoj omiljeni brzi obrok koji ćeš rado pripremati nekoliko puta tjedno. Tajna ovog recepta je u humusu s limunom koji ne samo da je kremast, već donosi osvježavajuću notu koja savršeno balansira tjesteninu, čineći je idealnim jelom za ljetne večeri.

 | Author: 123rf Kombinacija slanutaka, limuna, tahinija, morske soli i đumbira za savršen umak od humusa foto: 123rf

Kombinacija slanutaka, limuna, tahinija, morske soli i đumbira u humusu stvara ukusan umak koji se savršeno povezuje s tjesteninom. Ova tjestenina ima sve što ti treba – brzinu pripreme, bogat okus i jednostavnost.

Uz minimalan napor, dobit ćeš obrok koji će zadovoljiti tvoje nepce, a da pritom nećeš morati provesti sate u kuhinji.

Ne gasi ekran dok kuham

Špageti u umaku od humusa
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Špageti 225 g
  • Humus 220 g
  • Limun 1 kom
  • Sol
  • Voda 4 žlica
Postupak
  1. U velikom loncu zakuhaj vodu sa soli. Kada voda zavrije, dodaj tjesteninu i kuhaj dok ne postigneš željenu teksturu, obično oko 8-10 minuta. Prije nego što ocijediš tjesteninu, sačuvaj jednu šalicu vode u kojoj se kuhala.


  2. U isti lonac u u kojem su se kuhale, vrati ocijeđene špagete i dodaj cijelu posudicu humusa s jednim iscijeđenim limunom.

    Započni s dodavanjem 2 žlice vode od kuhanja tjestenine i dobro promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine u kremasti umak. Ako je smjesa pregusta, dodaj još vode po potrebi, žlicu po žlicu, dok ne postigneš savršenu konzistenciju.


  3. Ako želiš obroku dodati malo više "karaktera", ubaci prstohvat mljevene crvene paprike ili malo svježe naribanog parmezana.


Isprobaj i ove recepte za špagete!

lidia bastianich Možda vas zanima... Lidia Bastianich otkrila tajnu svojih špageta s češnjakom Recepti špageti s crvenim pestom Možda vas zanima... Špageti s crvenim pestom - najbrži i najfiniji ručak ikad! Recepti Gordon Ramsay, špageti sa zelenom salatom Možda vas zanima... Gordon Ramsay ima sjajan recept za proljetne špagete Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.