Jednostavni i ukusni špageti u umaku od humusa odlično su brzo ljetno jelo
To što se svi trudimo provoditi što manje vremena u kuhinji, ne znači da moramo odustati od ukusnih obroka. Upravo je ovaj recept za kremastutjesteninu iz jednog lonca savršen izbor za vruće ljetne dane.
Ovo jelo, špageti u umaku od humusa, sastoji se od svega 2 osnovna sastojka, no rezultat je bogat, kremast i nevjerojatno ukusan obrok koji izgleda kao da je zahtijevao puno više truda nego što zapravo jest.
Ova tjestenina postat će tvoj omiljeni brzi obrok koji ćeš rado pripremati nekoliko puta tjedno. Tajna ovog recepta je u humusu s limunom koji ne samo da je kremast, već donosi osvježavajuću notu koja savršeno balansira tjesteninu, čineći je idealnim jelom za ljetne večeri.
Kombinacija slanutaka, limuna, tahinija, morske soli i đumbira za savršen umak od humusa
foto: 123rf
Kombinacija slanutaka, limuna, tahinija, morske soli i đumbira u humusu stvara ukusan umak koji se savršeno povezuje s tjesteninom. Ova tjestenina ima sve što ti treba – brzinu pripreme, bogat okus i jednostavnost.
Uz minimalan napor, dobit ćeš obrok koji će zadovoljiti tvoje nepce, a da pritom nećeš morati provesti sate u kuhinji.
Ne gasi ekran dok kuham
Špageti u umaku od humusa
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Špageti
225
g
Humus
220
g
Limun
1
kom
Sol
Voda
4
žlica
Postupak
U velikom loncu zakuhaj vodu sa soli. Kada voda zavrije, dodaj tjesteninu i kuhaj dok ne postigneš željenu teksturu, obično oko 8-10 minuta. Prije nego što ocijediš tjesteninu, sačuvaj jednu šalicu vode u kojoj se kuhala.
U isti lonac u u kojem su se kuhale, vrati ocijeđene špagete i dodaj cijelu posudicu humusa s jednim iscijeđenim limunom.
Započni s dodavanjem 2 žlice vode od kuhanja tjestenine i dobro promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine u kremasti umak. Ako je smjesa pregusta, dodaj još vode po potrebi, žlicu po žlicu, dok ne postigneš savršenu konzistenciju.
Ako želiš obroku dodati malo više "karaktera", ubaci prstohvat mljevene crvene paprike ili malo svježe naribanog parmezana.