Recepti Tjestenina 08. svibnja 2025.

Špageti s crvenim pestom su najbrži i najfiniji ručak ikad!

Tjestenina
10 MIN
18 MIN
4
SREDNJE
špageti s crvenim pestom
Špageti s crvenim pestom
foto: Unsplash
Crveni pesto pripremljen na ovaj način pun je okusa, a svidjet će se i onima koji se inače mršte na jela s ribom. Špageti s crvenim pestom odličan su i brz ručak, a mi imamo super recept!

Stalno smo u potrazi za novim, brzim i jednostavnim receptima koje začas možemo skuhati nakon povratka s posla. I eto, pronašli smo još jedan – za brzinsku tjesteninu, špageti s crvenim pestom. A još kad ti kažemo da se umak može napraviti unaprijed pa samo trebaš skuhati tjesteninu kad dođeš kući?!

Riječ je o špagetima s crvenim pestom koji je sjajan spoj klasičnog umaka arrabbiata te aromatičnog umaka od češnjaka i inćuna bagna cauda. Vjeruj nam, jelo je jako ukusno, a oni koji nisu ljubitelji inćuna neće se mrštiti jer inćuni samo obogaćuju umami okus ovog jela, ne osjeti se riba.

Isprobaj naš recept za špagete s crvenim pestom! Dobar tek!

 | Author: Pixabay Crveni pesto foto: Pixabay

Ne gasi ekran dok kuham

Špageti s crvenim pestom
10 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Špageti 450 g
  • Fileti inćuna iz konzerve 6 kom
  • Češnjak 4 režanj
  • Maslinovo ulje 185 ml
  • Orasi 0,50 šalica
  • Koncentrat rajčice 3 žlica
  • Fresno čili papričica 2 kom
  • Sok od limuna 3 žlica
  • Parmezan 90 g
  • Sol 0,50 žličica
  • Maslac 2 žlica
Postupak
  1. Inćune, češnjak i orahe poprži na ulju u manjoj posudi, na srednjoj vatri, uz često miješanje 4-5 minuta. Orasi trebaju dobiti zlatno-smeđu boju, a češnjak treba pustiti miris i lagano početi tamnjeti (pazi da ne zagori!).


  2. Dodaj koncentrat rajčice i prži dalje, uz često miješanje, dok koncentrat rajčice ne poprimi tamniju boju – oko 2 minute. Makni s vatre i pusti da se hladi 5 minuta.


  3. Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj čili papričice, limunov sok, parmezan, sol i miksaj dok ne dobiješ gustu pastu.


  4. U međuvremenu skuhaj špagete u velikom loncu punom posoljene vode, prema uputama na pakiranju. Ocijedi špagete, i sačuvaj 1 i ½ šalicu vode u kojoj su se kuhala tjestenina.


  5. Pesto stavi u veliku zdjelu, dodaj maslac, potom špagete i ½ šalice vode od kuhanja špageta. Dobro izmiješaj, i dodaj još vode od kuhanja špageta ako procijeniš da je potrebno. Trebaš dobiti sjajno jelo, u kojem su špagete obilno obložene gustim pestom.


  6. Posluži posuto parmezanom.


Ovaj pesto može stajati u hladnjaku, u staklenci s poklopcem, do 5 dana, tako da ga možeš pripremiti unaprijed i kad dođe vrijeme za ručak samo skuhati špagete.

Imamo još puno odličnih recepata za špagete...

Tjestenina sa srdelama Možda vas zanima... Ukusna ljetna tjestenina sa srdelama i inćunima Recepti Špageti bolonjez Možda vas zanima... Slavni talijanski chef otkrio svoj recept za bolonjez umak Recepti pasta al limone Možda vas zanima... PASTA AL LIMONE Jelo koje je osvojilo društvene mreže Recepti špageti pizza Možda vas zanima... SLA(S)NI HIT Špageti pizza s mini rajčicama i mozzarellom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:24 05. Siječanj 2024.

    super