Crveni pesto pripremljen na ovaj način pun je okusa, a svidjet će se i onima koji se inače mršte na jela s ribom. Špageti s crvenim pestom odličan su i brz ručak, a mi imamo super recept!
Stalno smo u potrazi za novim, brzim i jednostavnim receptima koje začas možemo skuhati nakon povratka s posla. I eto, pronašli smo još jedan – za brzinsku tjesteninu, špageti s crvenim pestom. A još kad ti kažemo da se umak može napraviti unaprijed pa samo trebaš skuhati tjesteninu kad dođeš kući?!
Riječ je o špagetima s crvenim pestom koji je sjajan spoj klasičnog umaka arrabbiata te aromatičnog umaka od češnjaka i inćuna bagna cauda. Vjeruj nam, jelo je jako ukusno, a oni koji nisu ljubitelji inćuna neće se mrštiti jer inćuni samo obogaćuju umami okus ovog jela, ne osjeti se riba.
Isprobaj naš recept za špagete s crvenim pestom! Dobar tek!
Crveni pesto
foto: Pixabay
Ne gasi ekran dok kuham
Špageti s crvenim pestom
10 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Špageti
450
g
Fileti inćuna iz konzerve
6
kom
Češnjak
4
režanj
Maslinovo ulje
185
ml
Orasi
0,50
šalica
Koncentrat rajčice
3
žlica
Fresno čili papričica
2
kom
Sok od limuna
3
žlica
Parmezan
90
g
Sol
0,50
žličica
Maslac
2
žlica
Postupak
Inćune, češnjak i orahe poprži na ulju u manjoj posudi, na srednjoj vatri, uz često miješanje 4-5 minuta. Orasi trebaju dobiti zlatno-smeđu boju, a češnjak treba pustiti miris i lagano početi tamnjeti (pazi da ne zagori!).
Dodaj koncentrat rajčice i prži dalje, uz često miješanje, dok koncentrat rajčice ne poprimi tamniju boju – oko 2 minute. Makni s vatre i pusti da se hladi 5 minuta.
Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj čili papričice, limunov sok, parmezan, sol i miksaj dok ne dobiješ gustu pastu.
U međuvremenu skuhaj špagete u velikom loncu punom posoljene vode, prema uputama na pakiranju. Ocijedi špagete, i sačuvaj 1 i ½ šalicu vode u kojoj su se kuhala tjestenina.
Pesto stavi u veliku zdjelu, dodaj maslac, potom špagete i ½ šalice vode od kuhanja špageta. Dobro izmiješaj, i dodaj još vode od kuhanja špageta ako procijeniš da je potrebno. Trebaš dobiti sjajno jelo, u kojem su špagete obilno obložene gustim pestom.
Posluži posuto parmezanom.
Ovaj pesto može stajati u hladnjaku, u staklenci s poklopcem, do 5 dana, tako da ga možeš pripremiti unaprijed i kad dođe vrijeme za ručak samo skuhati špagete.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.