Kata brunch bar otvorio se prije gotovo tri mjeseca u Petrinjskoj 29, ulici koja se proteklih godina promakla u odredište za gurmane. Otvorenje je nastavak vrlo uspješne bezglutenske priče koju je Katarina Komarica - Kata započela još 2015. godine. U međuvremenu je razvoj brenda preuzela Iva Zovko, čija vizija uključuje i otvorenje vlastitih lokala sa širokom bezglutenskom ponudom kruha i peciva, slanih jela, deserata, napitaka, grickalica...
Između ostalog, u izlogu ove živopisne specijalizirane trgovine je i niz ukusnih bezglutenskih keksa. Naime, bili smo ugodno iznenađeni njihovim keksima s brusnicama i bijelom čokoladom, koji su standardni dio ponude. Upravo zato smo tetu Senku, koja je zaslužna za recepture, zamolili da pripremi jedan recept za kekse - samo za nas. Poigrala se bezvremenskim okusima, anisom, cimetom i vanilijom te kakaom. Svakako isprobaj!
KATINI BEZGLUTENSKI KEKSIĆI S KAKAOM
Priprema:
- 260 g brašna bez glutena
- 100 g maslaca
- 80 g smeđeg šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1/2 čajna žlica anisa
- 1/2 čajna žlica cimeta
- 1/2 čajne žlice ekstrakt od vanilije
- 15 g kakaa
Priprema:
- U veću zdjelu staviti sve sastojke osim kakaa, koji je potreban za dekoraciju keksa. Zamijesiti tijesto te staviti u hladnjak na sat vremena.
- Kad je tijesto spremno oblikovati male kuglice te uzeti malu okruglu modlicu, umočiti je u kakao i utisnuti u kuglicu.
- Kekse slagati u kalup obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Spomenute kekse s brusnicom (i brojne druge varijacije) možeš isprobati u Petrinjskoj 29, a od sredine rujna i na novoj lokaciji u Martićevoj 15. Novosti možeš pratiti na njihovom Instagram profilu!