Recepti 21. svibnja 2018.

Isprobali smo Darkov kolač s jagodama od samo 4 sastojaka

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Navedena četiri sastojka uključuju i jagode, a mi smo bili poprilično lukavi, pa dodali i peti. Riječ je o namirnici koju obožavaju baš svi, a idealno se slaže s jagodama...

Jednostavni biskvit kolači sa sezonskim voćem sami po sebi dovoljan su razlog za obožavanje ovih, sve toplijih dana. Kada tome dodate činjenicu da takvi kolači iziskuju minimalno vremena te isto toliko sastojaka, cijela priča postaje još primamljivija. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

U potrazi za jednostavnim biskvit kolačem naišli smo na onaj Darka Kontina, food blogera čijim se fotografijama i receptima divimo na dnevnoj bazi. Darkov recept sastoji se od svega četiri sastojaka, od čega su jedan jagode, a mi smo, naravno, morali dodati i peti. Prije samog pečenja, u smjesu smo ubacili i sitne kockice čokolade.

Jagode i čokolada u pet minuta? Postoji li išta bolje?

Recept u cijelosti prenosimo s Darkove Web Kuharice, a želite li dodati čokoladu, jednostavno je umiješate u smjesu prije samog pečenja.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 450 g jagoda
  • 170 g šećera
  • 170 g brašna
  • 3 jaja

Recept:

  1. 3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera.
  2. Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu.
  3. U nju kuhačom lagano umutite 170 grama prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 grama svježih jagoda narezanih na manje komade.
  4. Što sitnije narežete jagode to će vam kolač ljepše ispasti, a ja sam ih možda malo i prevelike ostavio :).
  5. Smjesu prebacite u namašćen kalup za torte ili protvan za kolače te stavite sve u zagrijanu pećnicu.
  6. Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stupnjeva nakon čega smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite dodatnih 30 minuta ili dok kolač nije gotov (provjerite da li je gotov s drvenom čačkalicom)
     

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.