gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
BISKVIT
- 4 JAJA
- 20 dag ŠEĆERA
- 1 dl MLIJEKA
- 20 dag BRAŠNA
- 2 dl ULJA
- 1 VANILIN ŠEĆER
- 1 PRAŠAK ZA PECIVO
PREMAZ
- MARMELADA OD MARELICE ILI NARANČE
PRELJEV ZA SJECKANI BISKVIT
- 5 dag ŠEĆERA
- 1 dl VODE (prokuhane)
- 2 NARANČE
- glazura od čokolade
Priprema
- Biskvit: odvojiti žumanjke od bjelanjaka, napraviti snijeg posebno, a žumanjke umutiti sa svim sastojcima za biskvit. Na kraju dodati snijeg kuhačom, dobro promiješati.
- Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje, dodajte biskvit i stavite u zagrijanu pečnicu na 170 C oko 25min.
- Pečeni biskvit malo ohladite te potom prerežite na pola po dužini. Donju polovicu vratite u protvan i premazite ga marmeladom, a gornji biskvit razlomite na manje komadiće u drugoj posudi, prelijte prokuhanom vodom, šećerom, sokom od naranče i naribanu koricu naranče. Dobro promiješajte i rasporedite po donjem dijelu biskvita
- Kolač prelijte glazurom od čokolade i ostavite da se ohladi.