gastro postao
Donosimo vam starinsko jelo na novi način!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 936
Potrebno vam je
- 400 g janjetina, mršava
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g pastrnjak
- 100 g peršin, korijen
- 60 g celer, list
- 100 g luk ,bijeli
- lovorov list
- bijeli papar
- 100 g cvjetača (samo cvijet)
- 50 g grašak zeleni, u zrnu
- 100 g maslac, neslani
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- limunov sok
- sol
- 2 dl voda
Priprema
- Korjenasto povrće očistite, operite i nasjeckajte na jednake kocke. Stavite u vodu s mesom narezanim na kockice. Dodajte grašak i cvjetaču kad meso omekša te nastavite kuhati dok se sve ne skuha.
- Od masnoće i brašna napravite svijetložutu zapršku koju dodajte u juhu. Kuhajte juhu još 15 minuta.
- Prije posluživanja umiješajte limunov sok, umak od slatkog vrhnja i žumanjaka te pospite sjeckanim peršinom.
Izvor Skuhatćute