Recepti 03. listopada 2014.

Janjeća ragu juha

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam starinsko jelo na novi način!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 936

Potrebno vam je

  • 400 g janjetina, mršava
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g pastrnjak
  • 100 g peršin, korijen
  • 60 g celer, list
  • 100 g luk ,bijeli
  • lovorov list
  • bijeli papar
  • 100 g cvjetača (samo cvijet)
  • 50 g grašak zeleni, u zrnu
  • 100 g maslac, neslani
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • limunov sok
  • sol
  • 2 dl voda

Priprema

  1. Korjenasto povrće očistite, operite i nasjeckajte na jednake kocke. Stavite u vodu s mesom narezanim na kockice. Dodajte grašak i cvjetaču kad meso omekša te nastavite kuhati dok se sve ne skuha.
  2. Od masnoće i brašna napravite svijetložutu zapršku koju dodajte u juhu. Kuhajte juhu još 15 minuta.
  3. Prije posluživanja umiješajte limunov sok, umak od slatkog vrhnja i žumanjaka te pospite sjeckanim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.