Recepti 22. studenoga 2019.

Jela s ribom gotova u tren oka - jedno s tjesteninom, drugo sa salatom!

foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ribu ne konzumiraš često jer imaš dojam da je skupa? To smo i mi mislili, no onda smo shvatili da konzervirana riba ima gotovo sve nutritivne vrijednosti kao i svježa, a uz to je i povoljnija

Zašto jesti ribu samo petkom kada ima toliko dobrih recepata u kojima je upravo ona glavna zvijezda? Ako ti se ne da tražiti ribu u ribarnici, umorna si i samo želiš nešto na brzinu pojesti, donosimo ti dva obroka s konzerviranom ribom koje možeš pripremiti sebi, dečku, frendicama... Ma tko god ih proba, vjerujemo da će tražiti repete!

Sardine s tjesteninom i rajčicom

Sigurni smo da te kombinacija ovih okusa neće ostaviti ravnodušnom. Ovaj je obrok jednostavan za pripremu i traži nekoliko osnovnih sastojaka. Njegova je najveća prednost ta što namirnice možeš dodati ili oduzeti, po želji, a okus će na kraju i dalje biti fenomenalan.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci

  • 150 grama tjestenine po izboru
  • 1 i pol žličica maslinova ulja
  • 1 sitno nasjeckan luk
  • 1 žlica sitno usitnjenog komorača
  • 2 režnja usitnjenog češnjaka
  • 175 grama rajčice
  • 1 konzerva Eva sardine u biljnom ulju
  • sok jednog limuna
  • 40 grama rukole
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Stavi tjesteninu da se kuha. Za to vrijeme zagrij maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi te mu dodaj luk. Prži ga sve dok ne postane mekan i proziran (od 8 do 10 minuta).
  2. Nakon toga dodaj češnjak, komorač i rajčice te pusti da se sve prži još 5 minuta. Povremeno miješaj, sve dok rajčice ne postanu mekane.
  3. Nakon toga smjesi dodaj sardine, ali ih pritom malo usitni te odmah dodaj sok limuna. Sve lagano miješaj.
  4. Ocijedi tjesteninu, dodaj u tavu i pomiješaj s ostalim sastojcima te, ako je smjesa pregusta, dodaj par žlica vode u kojoj se tjestenina kuhala. Nakon par minuta, makni tavu s vatre te jelu dodaj rukolu. To je to, jelo je spremno za kušanje!

Salata od tune i tjestenine 

Davno smo naučili da salata ne mora biti samo obrok koji jedemo kad pokušavamo izgubiti kilograme. Ova verzija salate idealna je za prave gurmane, a ujedno je odlično jelo za partyje i ostale zabave jer može poslužiti i kao finger food ako nadjev staviš na kruh.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci

  • 250 grama tjestenine po izboru
  • 2 stabljike mladog luka
  • svježa mozzarella
  • 50 grama naribanog cheddara
  • 1 vrećica majoneze
  • 1 veća konzerva Eva tune u biljnom ulju
  • 1 nasjeckana crvena paprika
  • 100 grama rajčica
  • prstohvat češnjaka
  • sol

Priprema

1. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju i pusti da se ohladi, a ti za to vrijeme pripremi sve potrebne sastojke.

2. Kad tjestenina bude mlaka, dodaj joj sastojke, dobro promiješaj i začini. Ova kombinacija odlično funkcionira i na kruhu, naročito ako ga prethodno malo tostiraš!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.