Postoje recepti koje stalno vrtimo jer su brzi, jednostavni i s malo sastojaka. Pronašli smo jednu jogurt ljepoticu koja sigurno ide u našu pećnicu.
Dok ima svježih kupina, ubaci ih u ovaj kolač i uživaj u poslastici. U biskvitne kolače poput ovoga tekućinu dodaj prije snijega od bjelanjka. Umjesto jogurta možeš staviti i mlijeko.
Ako baš i ne voliš kupine, ovisno o sezoni, možeš staviti voće koje imaš kod kuće, poput malina, višanja, šljiva ili uvijek dostupnih - grožđica! Ali, ako nisi ljubitelj voća, možeš staviti i čokoladne kapljice. Kod stavljanja svježeg voća, malo ga pobrašni prije nego ga staviš u smjesu kako ne bi palo na dno. Naravno, ako više voliš prazan biskvit, ne moraš dodavati ništa.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 3 jaja
- 120 g maslaca
- 180 g šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 3 žlice tekućeg jogurta
- limunova korica
- 100 g badema
- 400 g kupina
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Četvrtasti kalup obložiti papirom za pečenje. Pjenasto umutiti žumanjke, šećer i maslac. Dodati brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješati.
- Na kraju istući snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješati u smjesu.
- Izliti je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporediti po površini. Peći kolač oko 30 minuta na 200 stupnjeva dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga posipati šećerom u prahu.
Uživaj!