Recepti 03. listopada 2014.

Juha od piletine i špinata sa svježim pestom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata juha s povrćem i mesom koja će vas oboriti s nogu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 605

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 110 g mrkva, crvena
  • 220 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 režanj češnjak
  • 1 l pileći temeljac
  • 1.50 žlica mažuran
  • 170 g mladi špinat
  • 450 g grah, šareni
  • 40 g parmezan
  • 2 žlica list bosiljka
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte žlicu ulja u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckane mrkvu i piletinu. Pržite dok piletina ne zažuti. Dodajte češnjak i miješajte još minutu. Umiješajte temeljac i mažuran te pričekajte da zakuha.
  2. Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi. Dodajte grah i špinat u tavu te neka lagano zakuha. Kuhajte pet minuta.
  3. Izmiksajte žlicu ulja, naribani parmezan i bosiljak. Miksajte dok ne dobijete pastu dodavajući malo vode prema potrebi. Narežite piletinu na male komade, dodajte je s pestom u tavu, popaprite te malo zagrijte.

Bogata juha s povrćem i mesom koja će vas oboriti s nogu

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.