gastro postao
Slijedite upute, a onda se na najljepši način zasladite jastučićima koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj. Karamela i čokolada nerazdvojiv su par!
Tri koraka, malo truda i pažnje, a zatim uživanje u najslađem desertu može početi. Spojite karamelu i čokoladu, dodajte malo soli kako biste dodatno pojačali okuse, a zatim sve upakirajte u fino domaće tijesto s maslacem.
Prhke i hrskave, ove će se tortice rastopiti u ustima. Probajte pojesti samo jednu!
Karamelu pripremite prema našem receptu, a zatim sljedite upute za daljnju pripremu.
Za pripremu tijesta potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 1 žlica šećera
- 220 g maslaca
- 1 jaje
- 3 žlice mlijeka
- 1 jaje
- Prstohvat soli
Za punjenje će vam trebati:
- Karamel
- 30 g sjeckanih lješnjaka
- 50 g sjeckane čokolade
Priprema:
- U posudi pomiješajte brašno, šećer i sol.
- Maslac nasjeckajte na kockice pa ga ubacite u brašno i prstima ga povežite s brašnom kako biste dobili mrvičasto tijesto.
- Dodajte jaje i mlijeko pa zamijesite tijesto.
- Tijesto spremite u hladnjak na pola sata.
- Pripremite karamel, ohladite ga i ubacite u posudu.
- Dodajte sitno sjeckane lješnjake i čokoladu.
- Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 5 milimetara pa ga narežite na jednake oblike.
- Svaki oblik napunite punjenjem i preklopite.
- Zatvorite sa svih strana.
- Premažite jajem i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
Dobar tek!