gastro postao
Vjerojatno najslađa poslastica božićnih sajmova
Ove slatke i slasne jabuke, omotane topljenim šećerom, poslužite ohlađene. Možete ih preliti i otopljenom bijelom čokoladom za još ljepši izgled i bolji okus ili oh posipajte sjeckanim lješnjacima.
Sastojci:
- 2 šalice šećera
- 3/4 šalice vode
- 1/2 šalice kukuruznog sirupa
- 1/2 žličice jestive tekuće boje (crvene)
- 1/2 žličice cimeta
- 4 jabuke
- 4 drvena štapića (primjerice za ražnjiće ili sladoled)
Priprema:
- U posudi za kuhanje s debljim dnom, pomiješati šećer, kukuruzni sirup, vodu, boju i cimet.
- Pustiti da zakuha na najmanjoj temperaturi, i, uz neprestano miješanje, kuhati smjesu oko 20 minuta - dok ne postane dovoljno gusto i sav šećer rastopljen
- U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i premazati ga s malo maslaca kako se jabuke ne bi lijepile za papir.
- Odrezati drške od jabuka (ako ih imaju) i u sredinu svake nabosti štapić - ne do kraja
- Pripremljenim rastopljenim šećerom preliti svaku jabuku iznad papira za pečenje i ostaviti da se ohladi
Dok se hladi, možete ih posipati sjeckanim lješnjacima ili, kada je potpuno ohlađeno, polovicu jabuke prelijte otopljenom bijelom čokoladom i dobit ćete spektakularne i predivne jabuke prelivene karamelom.