Recepti 20. prosinca 2016.

Karamelizirane jabuke koje će vas vratiti u djetinjstvo

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerojatno najslađa poslastica božićnih sajmova

Ove slatke i slasne jabuke, omotane topljenim šećerom, poslužite ohlađene. Možete ih preliti i otopljenom bijelom čokoladom za još ljepši izgled i bolji okus ili oh posipajte sjeckanim lješnjacima

Sastojci:

  • 2 šalice šećera
  • 3/4 šalice vode
  • 1/2 šalice kukuruznog sirupa
  • 1/2 žličice jestive tekuće boje (crvene)
  • 1/2 žličice cimeta
  • 4 jabuke
  • 4 drvena štapića (primjerice za ražnjiće ili sladoled)

Priprema:

  1. U posudi za kuhanje s debljim dnom, pomiješati šećer, kukuruzni sirup, vodu, boju i cimet.
  2. Pustiti da zakuha na najmanjoj temperaturi, i, uz neprestano miješanje, kuhati smjesu oko 20 minuta - dok ne postane dovoljno gusto i sav šećer rastopljen 
  3. U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i premazati ga s malo maslaca kako se jabuke ne bi lijepile za papir.
  4. Odrezati drške od jabuka (ako ih imaju) i u sredinu svake nabosti štapić - ne do kraja
  5. Pripremljenim rastopljenim šećerom preliti svaku jabuku iznad papira za pečenje i ostaviti da se ohladi

Dok se hladi, možete ih posipati sjeckanim lješnjacima ili, kada je potpuno ohlađeno, polovicu jabuke prelijte otopljenom bijelom čokoladom i dobit ćete spektakularne i predivne jabuke prelivene karamelom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.