Recepti U kavi je tajna najukusnijih slastica 28. prosinca 2019.

Kava nas povezuje kao ljude: vlasnici smo najljepšeg rituala u Europi

1/2
foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijani su poznati po tome da kavu u kafiću 'srknu s nogu'. Većina naroda koristi ju za jutarnje razbuđivanje, dok Hrvati s njom gaje poseban i vjerojatno najljepši odnos u Europi.

Kod nas kava povezuje ljude. Kad se poželimo s nekime naći, uvijek ćemo pitati 'Idemo na kavu?'  Svi ju spravljamo na neki svoj poseban način, dok u kafićima konobare tražimo produženu ili kraću kavu, s toplim, hladnim ili sa samo ‘kapi’ mlijeka, a naručujemo ju i sa šlagom, kakaom, medom... Najosobnije tajne prijateljima ćemo povjeriti uz šalicu kave, a kad idemo u goste uvijek sa sobom nosimo Ciglicu, omiljenu hrvatsku kavu.

Dođi na kavu znači iskren poziv za druženje

'Dođi na kavu' kod nas je iskren poziv za druženje u toplini nečijeg doma. Osim Jubilarne Original, dragim ljudima odnedavno možeš poslužiti ili pokloniti i šalicu Jubilarna Intense ili Jubilarna Sensual. Novi su okusi predstavljeni 2018. godine, na veliki 25. rođendan Franckove Ciglice. Dok će se Jubilarna Intense više svidjeti ljubiteljima kave jačeg intenziteta te arome tamne čokolade i slatkih začina, Jubilarna Sensual će osvojiti one koji vole blažu kavu, obogaćenu aromama mliječne čokolade i lješnjaka. 

 | Author: Franck foto: Franck

Hrvati i Franck znaju važnost dragocjenih trenutaka uz kavu

Kava je i društveni pokretač cijele nacije, pa često sami sebi prigovaramo koliko vremena provodimo družeći se uz kavu. No ipak je se nikad ne bismo odrekli. Nema ništa vrjednije od dragocjenih trenutaka koje uz šalicu kvalitetne kave podijelimo sa svojim najdražima, a Hrvati i Franck to jako dobro znaju.

Godišnje se proda nešto više od 8,8 milijuna pakiranja Jubilarne kave od čega oko 6 milijuna Ciglica što je 203.645.260 šalica. S obzirom na ovako visok postotak, Ciglica je odličan blagdanski poklon koji predstavlja tradiciju, odanost i prave vrijednosti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.