Recepti 13. listopada 2014.

Keksi od naranče i čokolade bez glutena

Keksi od naranče i čokolade bez glutena
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite nešto gricnuti ujutro tu je Tamarin recept za bezglutenske kekse, bogate okusom narače, ali i čokolade. Odlično će vam prijati uz njen recept za smoothie od naranče i đumbira.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 311

Potrebno vam je

  • 180 g bademovo brašno
  • 2 žlica kokosovo brašno
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 1 prstohvat sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica med, vrcani
  • 5 žlica ulje kokosovo
  • 1 kom narančina kora
  • 1 žlica sok od naranče (prirod. svježi)

Priprema

  1. Bademovo brašno, kokos, sodu i sol dobro pomiješajte. U drugoj posudi pomiješajte jaje, kokosovo ulje, med, sok i koricu naranče.
  2. Dodajte smjesu u mješavinu brašna i zamijesite glatko tijesto. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku.
  3. Oblikujte kuglice promjera oko 2 cm i slažite razmaknute na lim za pečenje. 4. Pecite 8-10 minuta na 180°C. Ohladite ih potpuno prije umakanja u čokoladu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.