gastro postao
Ako volite nešto gricnuti ujutro tu je Tamarin recept za bezglutenske kekse, bogate okusom narače, ali i čokolade. Odlično će vam prijati uz njen recept za smoothie od naranče i đumbira.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 311
Potrebno vam je
- 180 g bademovo brašno
- 2 žlica kokosovo brašno
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 1 prstohvat sol
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica med, vrcani
- 5 žlica ulje kokosovo
- 1 kom narančina kora
- 1 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
Priprema
- Bademovo brašno, kokos, sodu i sol dobro pomiješajte. U drugoj posudi pomiješajte jaje, kokosovo ulje, med, sok i koricu naranče.
- Dodajte smjesu u mješavinu brašna i zamijesite glatko tijesto. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku.
- Oblikujte kuglice promjera oko 2 cm i slažite razmaknute na lim za pečenje. 4. Pecite 8-10 minuta na 180°C. Ohladite ih potpuno prije umakanja u čokoladu.