Recepti 03. travnja 2017.

Keksići s čokoladom, lješnjacima i tajnim sastojkom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite se mirisnim i neodoljivim kolačićima koji mirišu na još!

Slasni i hrskavi keksi koji će vas iznenaditi jednim potpuno novim okusom - mirisom dimljene paprike!

Iako se na prvu ovo čini nespojivo s čokoladnim namazom i lješnjacima, miris dima koji daje slatka dimljena paprika divno će obogatiti cjelokupni dojam.

Ove keksiće poslužite pravim gurmanima i ljubiteljima bogatih okusa!

Sastojci:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 2 jaja
  • 1 šalica Nutelle, sobne temperature
  • 1/4 šalice lješnjaka, prženih, oguljenih i grubo narezanih
  • 1 žlica šećera u prahu

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Rukama zamijesiti tijesto od brašna, 1 1/2 žličice paprike, šećera i jaja
  3. Dodati Nutellu i lješnjake pa žlicom izmijesiti u glatko tijesto - ne mijesiti dulje od 2 minute kako se ne bi previše omekšalo
  4. Na lim obložen papirom za pečenje stavljati tijesto oblikovano u kuglice željene veličine
  5. Peći u zagrijanoj pećnici 6 - 8 minuta
  6. Posipati pečene kekse šećerom u prahu i preostalom dimljenom paprikom
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.