gastro postao
Sa sezonom agruma pripremite finu kremu s citrusnom notom kojom ćete rado puniti prhka tijesta
Tart od limuna nezamisliv je bez kreme od limuna. Kako biste vašu kremu sačuvali u hladnjaku za razne prilike donosimo vam recept za aromatičnu kremu koju ćete trebati sakrivati od gladnih ukućana
Sastojci:
- 2 žumanjka
- 2 jaja
- 200g šećera
- šećer i prstohvat soli
- limunova korica
- 180ml limunova soka
- 150g maslaca
Priprema:
- Žumanjke, jaja, šećer i prstohvat soli stavite u lonac te dobro izmiješajte pjenjačom. Sastojcima umiješajte koricu i sok limuna, a naposljetku dodajte maslac.
- Smjesu zagrijte na laganoj do umjerenoj vatri neprestano miješajući. Uz miješanje, lagano kuhajte dok se maslac ne rastopi, a smjesa ne ugusti – od 5 do 10 minuta. Dok je još vruća, kremu procijedite u zdjelu kroz gustu cjediljku.
- Miješanjem i pritiskanjem kreme kroz cjedilo žlicom potpomognite proces cijeđenja. Kremu izravno pokrijte prianjajućom plastičnom folijom kako se tijekom hlađenja na vrhu ne bi formirala “kožica”. Krema će biti spremna za uporabu nakon četiri sata hlađenja u hladnjaku, a ako je ne planirate odmah potrošiti, preselite je u steriliziranu staklenku.