gastro postao
Neuobičajen kruh za sve koji ne vole jednoličnu hranu
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 282
Potrebno vam je
- 600 g glatko brašno
- 1 kom suhi kvasac
- 1 kom crnilo sipe
- 2.50 dl voda
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 1 žlica sol
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- U vodu dodajemo kvasac (voda mora biti mlaka) nikako topla.
- Prosijati brašno te dodati u tekuću smjesu (vode, kvasca).
- Crnilo iz vrećice staviti u malo maslinovog ulja i 1 dcl vode, a nakon toga povezati sve s brašnom
- Izraditi tijesto.
- Nakon sat vremena malo promijesiti tijesto, staviti ga u namašćen kalup kojega smo obložili s papirom za pečenje
- Peći u pećnici na 180 stupnjeva manje od 1 sat između 45 do 50 minuta.
- Kada je kruh gotov, izvadite ga iz kalupa, okrenite na drugu stranu (obrnuto) pa ostavite još desetak minuta da se ohladi.