Ako su ti svježe, mirisne jagode nadohvat ruke - pripremi lagani proljetni kuglof. Efektan je, mirisan i brzo gotov, što ga čini idealnim završetkom svečanog ručka.
U slučaju da još razmišljaš o sastavnicama uskršnjeg jelovnika, ovaj je recept rješenje za sve tvoje brige. U slast!
Sastojci za kuglof:
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 230 g MEGGLE maslaca
- 170 g šećera
- 1 burbon vanilin šećer
- korica i sok dva limuna
- 2-3 žlice maka
- 3 jaja
- 250 g MEGGLE tekućeg jogurta
- prstohvat soli
Priprema kuglofa:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kuglof premaži maslacem i pobrašni.
- Miksaj maslac sobne temperature za šećerom, burbon vanilin šećerom i koricom limuna. U kremastu smjesu dodaj jedno po jedno jaje.
- Dodaj naizmjenično brašno sa soli i praškom za pecivo te jogurt sa sokom limuna. Započnite i završi sa suhim sastojcima.
- Na kraju drvenom žlicom umiješaj mak.
- Peci otprilike 50 minuta. Kuglof još kratko ostavi u kalupu, a potom ga izvadi na rešetku i pričekaj da se u potpunosti ohladi.
Preljev od jagoda:
- 6 većih jagoda
- 100 g MEGGLE Creme Patisserie
- 70 g bijele čokolade
Priprema preljeva:
- Jagode nareži i kuhaj s vrhnjem. Kad omekšaju, izblendaj ih štapnimmikserom pa dodaj nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se ne otopi.
- Kuglof prelij preljevom od jagoda i ukrasi preostalim svježim jagodama.
Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!