Ako su ti svježe, mirisne jagode nadohvat ruke - pripremi lagani proljetni kuglof. Efektan je, mirisan i brzo gotov, što ga čini idealnim završetkom svečanog ručka.
U slučaju da još razmišljaš o sastavnicama uskršnjeg jelovnika, ovaj je recept rješenje za sve tvoje brige. U slast!
Sastojci za kuglof:
- 400 g brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 230 g MEGGLE maslaca
 - 170 g šećera
 - 1 burbon vanilin šećer
 - korica i sok dva limuna
 - 2-3 žlice maka
 - 3 jaja
 - 250 g MEGGLE tekućeg jogurta
 - prstohvat soli
 
Priprema kuglofa:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kuglof premaži maslacem i pobrašni.
 - Miksaj maslac sobne temperature za šećerom, burbon vanilin šećerom i koricom limuna. U kremastu smjesu dodaj jedno po jedno jaje.
 - Dodaj naizmjenično brašno sa soli i praškom za pecivo te jogurt sa sokom limuna. Započnite i završi sa suhim sastojcima.
 - Na kraju drvenom žlicom umiješaj mak.
 - Peci otprilike 50 minuta. Kuglof još kratko ostavi u kalupu, a potom ga izvadi na rešetku i pričekaj da se u potpunosti ohladi.
 
Preljev od jagoda:
- 6 većih jagoda
 - 100 g MEGGLE Creme Patisserie
 - 70 g bijele čokolade
 
Priprema preljeva:
- Jagode nareži i kuhaj s vrhnjem. Kad omekšaju, izblendaj ih štapnimmikserom pa dodaj nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se ne otopi.
 - Kuglof prelij preljevom od jagoda i ukrasi preostalim svježim jagodama.
 
Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!