Recepti Šest recepata za bogat uskrsni stol 26. ožujka 2021.

Kuglof od limuna i maka s preljevom od jagoda

foto: Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pahuljasti kuglof s preljevom od jagoda apsolutna je zvijezda uskršnjeg stola...

Ako su ti svježe, mirisne jagode nadohvat ruke - pripremi lagani proljetni kuglof. Efektan je, mirisan i brzo gotov, što ga čini idealnim završetkom svečanog ručka.

U slučaju da još razmišljaš o sastavnicama uskršnjeg jelovnika, ovaj je recept rješenje za sve tvoje brige. U slast!

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Sastojci za kuglof:

  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 230 g MEGGLE maslaca
  • 170 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • korica i sok dva limuna
  • 2-3 žlice maka
  • 3 jaja
  • 250 g MEGGLE tekućeg jogurta
  • prstohvat soli

Priprema kuglofa:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kuglof premaži maslacem i pobrašni.
  2. Miksaj maslac sobne temperature za šećerom, burbon vanilin šećerom i koricom limuna. U kremastu smjesu dodaj jedno po jedno jaje.
  3. Dodaj naizmjenično brašno sa soli i praškom za pecivo te jogurt sa sokom limuna. Započnite i završi sa suhim sastojcima.
  4. Na kraju drvenom žlicom umiješaj mak.
  5. Peci otprilike 50 minuta. Kuglof još kratko ostavi u kalupu, a potom ga izvadi na rešetku i pričekaj da se u potpunosti ohladi.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Preljev od jagoda:

Priprema preljeva:

  1. Jagode nareži i kuhaj s vrhnjem. Kad omekšaju, izblendaj ih štapnimmikserom pa dodaj nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se ne otopi.
  2. Kuglof prelij preljevom od jagoda i ukrasi preostalim svježim jagodama.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.