Recepti 25. svibnja 2015.

Kupski vijenac s jagodama

Kupski vijenac s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo lagan i osvježavajući kolač s daškom proljeća, nezaobilaznih mirisnih jagoda!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Preljev

  • 6 žlica vode
  • 0.50 kom limun - sok
  • 50 g šećer

Biskvit

  • 100 g maslac
  • 150 g šećer
  • 3 kom jaja
  • 150 g brašna
  • 50 g škrobnog brašna
  • 2 žlica praška za pecivo
  • 2 žličica vanilijinog šećera
  • 200 g džema od jagoda

Punjenje i ukrašavanje

  • 250 g svježeg sira
  • 125 g mljevenog šećera
  • 2.50 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 1 kom kremfiks
  • 0.50 kom limun - sok
  • 10 kom lijepih jagoda

Glazura

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 1 žlica ulja

Priprema

  1. Miješati maslac da se zapjeni, postupno dodati šećer, vanilijin šećer i jedno po jedno jaje. Brašno prosijati sa škrobnim brašnom i praškom za pecivo, pa po malo dodati smjesi lagano miješajući. Izliti u prstenasti kalup koji je prethodno namazan maslacem i posut brašnom. Peći 35 minuta na 180 st. C. Pečeni kolač izvaditi iz oblika i okrenuti ga. Hladan prerezati vodoravno po pola.
  2. Svježi sir protisnuti kroz sito ili izblendati. Dodati mu sok od limuna. Slatko vrhnje umutiti u šlag, dodati mljeveni šećer, pa sir. Sve dobro umutiti.
  3. Donju stranu izrezanog kolača natopiti s pola preljeva, pa premazati džemom od jagoda. Zatim premazati kremom vodeći računa da ostane za ukrašavanje. Gornji dio biskvita premazati s donje strane džemom od jagoda, pa preklopiti preko kreme. Odozgo preliti ostatkom preljeva, pa spremiti na hladno na oko 2 sata da se sve prožme.
  4. Čokoladu za kuhanje, dodavši ulje, lagano otopimo miješajući i prelijemo preko kolača.
  5. Ukrasimo ostatkom kreme i jagodama.

Vrlo lagan i osvježavajući kolač s daškom proljeća, nezaobilaznih mirisnih jagoda!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.