Recepti 31. listopada 2018.

Kupus na žlicu - varivo iz djetinjstva spremno je na povratak

Kiseli kupus
Kiseli kupus izuzetno je zdrava, ukusna i hranjiva namirnica od koje se mogu pripremiti razna domaća, ali i nova, maštovita jela foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tek nekoliko sastojaka i okusi djetinjstva već su na stolu. Prisjetite ih se u sasvim novom obliku.

Kiseli kupus možda nam i nije bio najdraža namirnica u mlađim danima, no nekoliko godina kasnije, za vrijeme sve hladnijih jesenskih dana, vjerujemo, nema bolje hrane za utjehu.

Priprema kupusa s kobasicama i grahom oduzet će vam manje od pola sata, sastojci su i više nego jednostavni, pa je na vama samo da zamirišite kuhinju divnim jesenskim aromama i prepustite se ovom krepkom varivu.

Dio kiselog kupusa prije upotrebe možete oprati kako jelo ne bi bilo prekiselo, a zatim sve zajedno poslužiti uz domaći kruh.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 300 g kiselog rezanog kupusa
  • 2 para kobasica
  • 1 luk
  • 50 g slanine
  • 1 konzerva graha
  • 2 žličice crvene mljevene paprike
  • 1 lovorov list
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Na ulju zažutite sitno sjeckani luk, dodajte mu slaninu i pustite da se pirja nekoliko minuta.
  2. Dodajte kupus, pa i njega kratko pirjajte. 
  3. Ubacite kobasice, dodajte mljevenu crvenu papriku, sol i papar, ubacite i lovorov list, a zatim dodajte vodu.
  4. Pustite da se kuha oko 20 minuta do pola sata, zadnjih pet minuta ubacite grah. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.