Kiseli kupus možda nam i nije bio najdraža namirnica u mlađim danima, no nekoliko godina kasnije, za vrijeme sve hladnijih jesenskih dana, vjerujemo, nema bolje hrane za utjehu.
Priprema kupusa s kobasicama i grahom oduzet će vam manje od pola sata, sastojci su i više nego jednostavni, pa je na vama samo da zamirišite kuhinju divnim jesenskim aromama i prepustite se ovom krepkom varivu.
Dio kiselog kupusa prije upotrebe možete oprati kako jelo ne bi bilo prekiselo, a zatim sve zajedno poslužiti uz domaći kruh.
Potrebno vam je:
- 300 g kiselog rezanog kupusa
- 2 para kobasica
- 1 luk
- 50 g slanine
- 1 konzerva graha
- 2 žličice crvene mljevene paprike
- 1 lovorov list
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Na ulju zažutite sitno sjeckani luk, dodajte mu slaninu i pustite da se pirja nekoliko minuta.
- Dodajte kupus, pa i njega kratko pirjajte.
- Ubacite kobasice, dodajte mljevenu crvenu papriku, sol i papar, ubacite i lovorov list, a zatim dodajte vodu.
- Pustite da se kuha oko 20 minuta do pola sata, zadnjih pet minuta ubacite grah. Poslužite toplo.
Dobar tek!