Nakon tmurne 2020. godine te hladnih i tamnih zimskih mjeseci, odbrojavamo dane do proljeća. U posljednjih je tjedan dana gotovo sve živnulo, priroda i životinje, a time i ljudi. Konačno je došlo na red sunce, cvrkut ptica i bolje raspoloženje. Samim tim, sve više vremena težimo provoditi vani, na svježem zraku, okruženi prirodom i u društvu.
Upravo zbog toga, u drugi plan je palo kuhanje. No, mi smo tu da te podsjetimo kako možeš uživati u obje stvari - kako u slobodnom vremenu, tako i u kuhanju. Bitna je samo dobra organizacija, shopping lista i jednostavan recept. A ako su k tome jela do 30 minuta ono što tražiš, uz jednostavne i kvalitetne namirnice - tvojim mukama došao je kraj. U nastavku te ne čeka jedan, već tri recepta, na čiju pripremu nećeš potrošiti niti puno novca, niti puno vremena, a rezultati će biti fantastični.
Također, obzirom da se nalazimo u korizmenom vremenu, važno je naglasiti kako su svi recepti u nastavku bezmasni, a time savršeni za sve koji slijede plan prehrane s malo ili gotovo ništa masnoće.
Pita od špinata i Aretos sira
Idealna kao predjelo ili prilog uz večernje druženje, ova pita od sira i špinata zaista ima sve - fantastičan okus, sjajan i primamljiv izgled i kvalitetne namirnice! Dakle, s njenom pripremom jednostavno ne možeš pogriješiti! Brzu pripremu nije potrebno ni spominjati...
Sastojci za pitu:
- 30 ml K plus maslinovog ulja
- 1 vezica mladog luka
- 800 g špinata
- 2 žlice svježeg peršina
- 1 žličica suhog kopra
- 2 K plus jaja
- 250 g Aretos sira
- sol, papar
- 500 g K plus kora za pitu
Sastojci za premazivanje:
- 100 ml K Plus maslinovog ulja
- sezam
Ako te zanima priprema, cijeli recept potražiti možeš OVDJE.
Bijela 'no guilt' pizza
Podloga od cvjetače, mozzarella i ribani sir rezultirati mogu jedino sjajnim okusom u kojem ćeš moći uživati bez osjećaja žaljenja! Ova 'no guilt' pizza stoga je sjajan izbor za glavno jelo koje neće utjecati na tvoje rezultate postignute vježbanjem. I ne zaboravi, navedeni sastojci dovoljni su za pripremu jedne pizze.
Za podlogu od cvjetače:
- 10 ml K plus maslinovog ulja
- 1 cvjetača (oko 600 g cvjetova)
- 1 K plus jaje
- 100 g K plus mozzarelle
- 40 g K plus ribanog sira
- 1 žličica origana
- sol
Za nadjev:
- 100 g Protein plus skyra
- 10 ml K plus maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- ½ žličice origana
- 100 g K plus mozzarelle
- 75 g K plus šunke od buta
- 100 g K plus šampinjona
- 100 g tikvice
- 25 g K plus rikule ili baby špinata
- listići svježeg bosiljka
- sol
Postupak pripreme možeš pogledati OVDJE!
Palačinke s bananom, zobenim pahuljicama i kikiriki maslacem
Palačinke kao desert, doručak ili slatki zalogaj vikendom popodne? Može! Sigurni smo da će ti i ukućani biti zahvalni jednom kada iskušaš i pripremiš ovaj recept. Uz pomoć Konzumovih Bio sastojaka ne samo da su fine, već imaju i visoku nutritivnu vrijednost!
Sastojci:
- 170 g Bio zone zobenih pahuljica
- 300 ml Bio zone biljnog mlijeka
- 1 banana
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 6 g Sweet chef praška za pecivo
- 60 g K plus maslaca od kikirikija
- sol
- 40 g Bio zone kokosovog ulja
- voće
Cijeli recept potraži OVDJE!
Još ukusnih i kvalitetnih recepata potraži na Konzumovom You Tube kanalu!