Recepti 14250 prikaza 12. lipnja 2018.

Ljetni deserti bez pečenja: Slatki slojevi u čaši

kolac-u-casi
Stockfood
Postoje 3 glavna razloga zašto bismo ljeti radili deserte u čaši: nema pečenja, sjajno izgledaju te su osvježavajući.

Za izradu deserta u čaši dovoljna vam je: čaša, kremasta komponenta, voćna komponenta i za kraj hrskava. Za ovu vrstu deserta možete odabrati niske šire čaše za vodu, elegantne čaše za vino ili martini ili čak staglene teglice. Kremu možete napraviti od svježeg sira, mascarponea ili grčkog jogurta, a od voća možete koristiti sve što vam dođe pod ruku. Hrskavost će osigurati orašasti plodovi, žitarice za doručak ili čajni keksi.

Parfait – slojevi užitka

Napravite parfait u američkom stilu što znači desert u visokoj uskoj čaši sastavljen od voća, sladoleda i nekog oblika biskvita s utučenim šlagom na vrhu. Parfait može biti u zdravoj varijanti umjesto sladoleda s dodatkom jogurta ili miksanog svježeg sira. Dakle, cilj je slagati slojeve pa tako na dno valja staviti nasjeckano voće, posuti miksanim zaslađenim svježim sirom koji će "glumiti“ kremu i posuti sa nascjeckanim tostiranim orašastim plodovima.

parfe-krema | Author: Stockfood Stockfood

Umjesto biskvita – kruh

Jeste li znali da običan kruh možete pretvoriti u raskošni biskvit? Običan bijeli tost narezan na kockice namočite u mješavinu zaslađene espresso kave, ruma i otopljene čokolade i tako ostavite stajati oko 5 minuta. Kockice kruha zajedno s čokoladom stavite u čašu, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i pospite orašastim plodovima te dobro ohladite.

Pjenice su u modi

Lakoća pripreme ove pjenice oduševljava. U mikseru izmiksajte svježi sir ili skutu, šećer i instant kavu za espresso. Na pola kg sira stavite oko 50 g šećera i dvije žličice kave. Smjesu stavite u čaše, ohladite najmanje 30 minuta u hladnjaku i prije serviranja pospite smrvljenim keksima.

Torta od sira u čaši

Za 6 osoba izmiksajte u blenderu 180 g čokoladnih keksa, a zatim umiješajte 2 žlice maslaca i 2 žlice kakaa u prahu. Raspodijelite u čašice, dobro utisnite i stavite u hladnjak. Napravite kremu od 400 g sirnog namaza, 2 žlice šećera u prahu, korice limuna i limunovog soka od jednog većeg limuna. Dobro umiješanu kremu rasporedite po biskvitu i stavite opet hladiti dok pripremate kremu od nektarina. Nekoliko nektarina ogulite i narežite na male kocke i umiješajte im limunovu koricu i sok od jednog limuna te raspodijelite u čašice.

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.