gastro postao
Ova riba je jedna od najzdravijih namirnica, a zdrava jela mogu itekako biti ukusna
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 543
Potrebno vam je
- 1000 g losos
- 2 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 mala žlica limunov sok
- 1 mala žlica sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 2 režanj češnjak
- 2 mala žlica ružmarin
- kapari
Priprema
- Razrežite ribu na 4 dijela jednake veličine. Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar, češnjak i ružmarin u zdjeli. Tom mješavinom premažite ribu.
- Komade ribe poslažite na rešetku roštilja ili upotrijebite roštiljsku košaricu za ribu poprskanu maslinovim uljem. Pecite na srednje jako zažarenom ugljenu sve dok se riblje meso ne počne lako odvajati od kosti (4-6 minuta po centimetru debljine ribe). Ako je riba deblja od 2.5 centimetra, oprezno je nakon nekog vremena okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle.
- Pečete li ribu na roštilju u pećnici, poprskajte rešetku posude za roštiljanje maslinovim uljem i na rešetku poslažite komade ribe. Ribu pecite na 10 centimetara od grijača 4-6 minuta po centimetru debljine. Ako je riba deblja od 2.5 centimetra, oprezno je nakon nekog vremena okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle.
Ova riba je jedna od najzdravijih namirnica, a zdrava jela mogu itekako biti ukusna
Izvor "South beach dijeta", Profil