Recepti 13. listopada 2014.

Losos sa salatom od boba

Losos sa salatom od boba
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu mladog boba i servirajte ga uz grillani losos

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Potrebno vam je

  • 4 filet losos
  • 1 šalica kvinoja
  • 3 žlica leća, suha
  • 200 g rukola
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 3 mala žlica peršin, list
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Filete lososa operite, dobro posušite kuhinjskim ubrusom.
  2. Kvinoju isperite hladnom vodom, u posudu na 1 šalicu kvinoje stavite 2 do 2,5 šalica vode i kuhajte oko 15 min.
  3. Mladi bob kuhajte u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, nakon kuhanja odstranite mu vanjsku kožu. Leću isperite hladnom vodom.
  4. Rikolu i tikvicu operite, tikvicu narežite na tanke polumjesece.
  5. U zdjeli pomiješajte skuhanu i ohlađenu kvinoju, mladi bob, leću, rikolu, sitno nasjeckani peršinov list i tikvicu. Začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
  6. Losos pržite na malo maslinova ulja na grill tavi, prvo sa strane na kojoj je kožica 2-3 min, okrenite i pržite još 1 min.
  7. Pri serviranju, losos i salatu posipajte svježe mljevenim paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.