gastro postao
Iskoristite sezonu mladog boba i servirajte ga uz grillani losos
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 18
Potrebno vam je
- 4 filet losos
- 1 šalica kvinoja
- 3 žlica leća, suha
- 200 g rukola
- 1 kom tikvice, zelene
- 3 mala žlica peršin, list
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Filete lososa operite, dobro posušite kuhinjskim ubrusom.
- Kvinoju isperite hladnom vodom, u posudu na 1 šalicu kvinoje stavite 2 do 2,5 šalica vode i kuhajte oko 15 min.
- Mladi bob kuhajte u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, nakon kuhanja odstranite mu vanjsku kožu. Leću isperite hladnom vodom.
- Rikolu i tikvicu operite, tikvicu narežite na tanke polumjesece.
- U zdjeli pomiješajte skuhanu i ohlađenu kvinoju, mladi bob, leću, rikolu, sitno nasjeckani peršinov list i tikvicu. Začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Losos pržite na malo maslinova ulja na grill tavi, prvo sa strane na kojoj je kožica 2-3 min, okrenite i pržite još 1 min.
- Pri serviranju, losos i salatu posipajte svježe mljevenim paprom.