Recepti Gastro zvijezda 2023. 05. prosinca 2023.

Lucija priprema slastice u kojima će uživati svi, čak i oni koji ne konzumiraju šećer!

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Lucija Prpić, autorica bloga "Pao mi je šećer", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Slastice. Samouka slastičarka i velika ljubiteljica slatkog, Lucija priprema prekrasne slastice koje mogu jesti čak i oni s dijagnozom dijebetesa.

Slastice su jedna od onih stvari koje vesele baš svakoga, a da ju ništa ne može zaustaviti da uživa u njima pokazala je Lucija Prpić, autorica bloga "Pao mi je šećer". "Blog sam pokrenula prije malo više od godinu dana na nagovor svojih bližnjih, a priča o prilagođenim slasticama krenula je sa dijagnozom dijebatesa prije malo više od tri godine", objašnjava Lucija.

Kako je dijagnoza od nje zahtijevala određene promjene, tako se i razvila potreba za prilagodbom, učenjem i isprobavanjem različitih namirnica koje će glukozu držati u granicama, ispričala nam je Lucija i dodaje: "S obzirom da sam velika ljubiteljica slatkog, unatrag dvije godine intenzivno sam krenula istraživati recepte, upoznavati se s namirnicama i mogućim zamjenama u slastičarstvu. Krenula sam eksperimentirati i shvatila da to što radim je fino meni, ali i ljudima oko mene i tako dobila vjetar u leđa da nastavim i dalje".

 | Author:

I tako spontano nastalo je mjesto gdje svoje ideje i kreacije dijeli sa svima koji žele isprobati nešto novo ili zbog različitih zdravstvenih problema nisu u mogućnosti konzumirati klasične slastice. "Prvi recept koji sam objavila bila je torta s jagodama i laganom kremom od mascarpone sira koja je i danas jedna od omiljena mojim bližnjima", rekla je Lucija i dodaje kako na blogu najbolje od samog početka prolaze torte što je odlično jer ih i sama najviše voli izrađivati i dekorirati. "Od čokoladnih do voćnih verzija, torte su definitivno najčitanije slastice", zaključila je. 

Luciju i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

 | Author: Kada priprema finu hranu sebi za gušt, Lucija kaže da najviše radi tjesteninu na sve moguće načine i od slatkog tiramisu. "U slatko sam zaljubljena od malena, a izrada slastica za mene je jedan oblik anti-stres terapije. Kreativan način da pokažeš svoje znanje, ideje i to podijeliš s ostalima. Upravo iz tog razloga svaki slobodan trenutak provodim u kuhinji. Slastice kao i hrana općenito, su alat koji povezuje strance, zbližava poznanike. Način iskazivanja emocija, nježnosti prema sebi i drugima. Uz slastice slavimo velika postignuća, slavimo dolazak na svijet i odajemo počast životu koji se ugasio. One su univerzalni jezik koji svi razumijemo i iznova mu se vraćamo upravo radi tog momenta utjehe i zadovoljstva koji nam pružaju".

Ipak, jednostavni kolači je jednako vesele kao i i oni kompleksni, stoga smo Luciju zamolili da nam da ideju za recept koji može apsolutno svatko napraviti "Jednostavni čokoladni biskvit premazan ganache kremom od slatkog vrhnja i čokolade. Jednostavno, brzo gotovo, a fino", ko iz stopa će, a mi jedva čekamo probati. Sastojak bez kojeg jednostavno ne može, kaže Lucija, definitivno je zaslađivač. Bez njih cijela priča oko prilagođenih slastica pada u vodu.

"Veseli me svaka interakcija sa pratiteljima, ali svakako najviše pamtim kad se jave osobe koje godinama boluju od dijabetesa i kažu da su nakon dugo godina prvi put za rođendan jeli tortu koja im nije napravila dodatne probleme, a svima je bila fina. To samo znači da je recept zadovoljio sve parametre i u tom slučaju nitko sretniji od mene", priča nam ova mlada blogerica koju na Instagramu prati više od 14 tisuća pratitelja.

Snimanja za Gastro zvijezdu počinju uskoro, recepti se smišljaju, isprobavaju nove ideje, a Lucija nam je rekla da je jako uzbuđena zbog novog iskustva, "S obzirom da nisam dugo u ulozi blogera, ali scenu pratim godinama, najviše se veselim upoznavanju ljudi koje sam do sad samo pratila na različitim društvenim platformama".

Luciju i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.