Recepti Gastro zvijezda 2023. 06. prosinca 2023.

Majin TikTok prava je riznica finih recepata!

gastro postao gastro.24sata.hr
Maja Jalšovec, autorica istoimenog TikTok i Instagram profila, u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda. Majina videa nas ja razumljiv i jednostavan način uče kako pripremiti najfinije delicije.

Kiflice, lazanje, buhtle, tartovi, složenci, sladoled... nema tog recepta kojeg nećemo pronaći na TikTok i Instagram profilu Maje Jalšovec, finalistice Gastro zvijezde u kategoriji Video zvijezda.

Maja je svoj TikTok profil pokrenula 2021. godine, no nije mogla niti zamisliti da će biti ono što danas je: "Profil na Tik Toku sam inicijalno pokrenula jer sam tada htjela otvoriti obrt za proizvodnju svježe tjestenine i to putem državnih poticaja, a kako sam dala otkaz mjesec dana ranije imala sam slobodnog vremena pa sam zaključila da bih mogla snimati sebe kako izrađujem tjesteninu te kad finaliziram sve sa obrtom imati ću kanal putem kojega ću se moći reklamirati. Sad svi znamo da tako nije završilo". 

Sjeća se Maja i prvog recepta koji je objavila, a kako to obično i bude, upravo je taj prvi i onaj na koji najkritičnije gledamo. "Prvi recept su bili cappelletti (vrsta punjene tjestenine) s nadjevom od (mislim) riccote i graška u umaku od rajčice. U svakom slučaju iz današnje perspektive, stravičan video", smije se Maja. Njezini pratitelji najviše vole ili pekarske proizvode ili kolače: "Sve drugo pada u drugi plan kada objavim recimo recept za kiflice".

 

 

@maja_jalsovec Nećak je htio kiflice i dobio ih je a vi ćete dobiti recept 150 g mlijeka 60 g vode 20 g šećera 20 g svježeg kvasca 450 g glatkog brašna 9 g soli 1 jaje 55 g maslaca Prvo u mlakom mlijeku, vodi i šećeru aktivirajte kvasac i zatim dodajte sve sastojke osim maslaca. Mjesite tijesto 5 min i tek onda dodajte maslac sobne temperature i nastavite mjesiti još 15 min. Tijesto će isprva biti jako ljepljivo ali budite strpljivi jer što duže mjesite, tijesto postaje čvršće i nema potrebe za dodavanjem brašna. Ostavite da se podupla i podijelite na 10 komada po 80 g. Razvaljajte ih u željeni oblik, ostavite da se dižu tako formirane nekakvih 45 min, premažite vodom i stavite peći na 200 stupnjeva 20-ak min ili dok ne dobe zlatno žutu boju. #kiflice #recept #dizanotijesto #doručak #pecivo ♬ original sound - Maja Jalšovec

 

Postoji mnogo jednostavnih recepata koje bi svatko od nas trebao znati napraviti, a Maja izdvaja jedan: "Svatko bi morao znati skuhati juhu. Najjednostavnije, a opet vrlo zdravo i hranjivo jelo ako se dobro iskoriste namirnice od kojih se juha kuhala". Upravo je juha jedno od jela koje si maja priprema za gušt kada uhvati malo slobodnog vremena: "Kuham najobičniju i najdosadniju pileću juhu sa domaćim rezancima, a onda meso iz juhe jest sa hrpom hrena".

Maju i njezin profil podrži svojim glasom ovdje!

"Sastojak koji uvijek, ali uvijek mora biti u frižideru je maslac. To je jedna od stvari koju bi vjerojatno uzela sa sobom na pusti otok da moram", dodaje. Osim omiljenog sastojka, Maja izdvaja i omiljeni trenutak u svojoj gastro karijeri: "Najljepši moment u ovih 2 i pol godine koliko objavljujem na društvenim mrežama je jedna gospođa od 80+ godina koja me kontaktirala putem maila i proslijedila mi recepte njene majke. Jako me to dirnulo. Ne znam ima li gospođa djecu i unuke, ali ja ću se svakako potruditi proslijediti njene recepte mlađim generacijama". 

 

@maja_jalsovec izrazito tražen recept za karamelu #recept #jednostavnirecepti #brzoifino #karamela #šečer #slatko #caramel #fyp ♬ original sound - Maja Jalšovec

 

Budući da je Maja prvi put kandidatkinja Gastro zvijezde, kaže da joj je sama nominacija dovoljno uzbuđenje i veselje. A čemu se najviše veseli? "Valjda rezultatima, iako zaista smatram tko god da se trudi i radi (a bez toga nema ni uspjeha na društvenim mrežama) je zaslužio nagradu", zaključila je. 

Maju i njezin profil podrži svojim glasom ovdje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.