gastro postao
Svi savršeni okusi gljiva u jednostavnom receptu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 118
Potrebno vam je
- 500 g bukovače
- 2 žlica majčina dušica
- 1 žlica ulje sezamovo
- 1 žlica đumbir, korijen
- 2 kom ljutika
- 2 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 1 žlica med, vrcani
- 4 žlica sherry
Priprema
- Nasjeckajte i pomiješajte sve sastojke, osim majčine dušice i gljiva, za marinadu. Zatim je prelijte preko gljiva i ostavite da se marinira 1-2 sata, povremeno okrećući gljive.
- Maksimalno zagrijte roštilj i pecite gljive 8-10 minuta s donjom stranom okrenutom prema gore, povremeno ih polijevajući marinadom dok ne budu pečene i mekane.
- Stavite gljive u tanjur za posluživanje. Prelijte preostalom marinadom i sokovima od pečenja. Poslužite posute majčinom dušicom.
Marinirani tofu s roštilja: zamijenite gljive s 350 g tofua narezanog na tanke kriške. Prije posluživanja, umjesto svježom majčinom dušicom, pospite s 4 kosana mlada luka.