Mislili samo da je čokolada s keksima najbolji izum. Dosad! Ova kombinacija cookieja, brownieja i sladoleda će ti uljepšati život
Nema boljeg načina kako završiti divno popodne na bazenu ili druženje uz roštilj s prijateljima od osvježavajuće ledene poslastice. Što se nas tiče, sretni smo i sa sladoledom na štapiću, ali ponekad treba izaći iz zone kulinarskog komfora, pogotovo kada otkriješ inspirativan recept neponovljive Marthe Stewart.
Poduzetnica, kuharica, domaćica, spisateljica i poznata televizijska ličnost napravila je smrznuti ljetni desert koji spaja 3 omiljena slatkiša u jednom (brownie, cookie i sladoled) i sve oduševila.
"Tajna izvrsnog sladolednog sendviča je keks. Ili u ovom slučaju, brookie (brownie + cookie, op. a.). Naše brookie tijesto peče se u krugovima koji su gusti i čokoladni iznutra, a nevjerojatno hrskavi izvana. Kada se ohlade, stavi lagano omekšali sladoled između njih - bilo koji okus koji ti padne na pamet", napisala je Martha ispod svoje objave na Instagramu.
Marthini sladoledni sendviči su nevjerojatno ukusni. Hrskavi dio je brookie, hibrid brownieja i cookieja. Mekani su i čokoladni, s hrskavom, napuknutom koricom, koja dodaje teksturu mekom punjenju od sladoleda (Martha obično koristi sladolede od pistacije, karamela, čokolade i šumskog voća, no možeš koristiti sladoled po tvome izboru) kada se sendviči slože.
Sol u receptu pomaže istaknuti i nadopuniti slatke okuse deserta.
Ne gasi ekran dok kuham
Sladoledni sendviči Marthe Stewart
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
Brašno
1
šalica
Kakao prah
0,25
šalica
Prašak za pecivo
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Čokolada
180
g
Biljna mast
0,50
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Jaje
2
kom
Smeđi šećer
0,66
šalica
Šećer
0,33
šalica
Cvijet soli
Sladoled
800
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 175°C, s rešetkama u gornjoj i donjoj trećini. Obloži 2 lima za pečenje papirom za pečenje. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Rastopi čokoladu u posudi otpornoj na toplinu postavljenoj iznad lonca s lagano kipućom vodom, ili u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 10 sekundi.
Umiješaj biljnu mast i vaniliju da se sjedine. Umuti jaja s oba šećera na srednje velikoj brzini dok ne postanu blijeda, pahuljasta i udvostruče volumen, oko 5 minuta. Pažljivo umiješaj smjesu brašna i čokolade, naizmjence u dva dodavanja, samo dok se ne sjedine (nemoj previše miješati).
Žlicom oblikuj kuglice tijesta od 2 žlice; prenesi na pripremljene listove, ostavljajući razmak od 5 cm. Pospi vrhove krupnom soli. Peci, okrećući listove i pozicije rešetki na pola pečenja, dok se keksi ne rašire i ne stvore kupolu s malim pukotinama na vrhovima, 8 do 10 minuta. Pusti da se ohlade na listovima na rešetkama 5 minuta, zatim prebaci kekse na rešetke i potpuno ohladi.
U međuvremenu, omekšaj sladoled u hladnjaku dok ne postane mekan, ali ne i otopljen, oko 20 minuta. Stavi 1/4 šalice sladoleda između 2 keksa; ponovi s preostalim sladoledom i keksima. Zamrzni dok sladoled ne postane čvrst, najmanje 1 sat, zatim prebaci u vrećicu za zamrzavanje i čuvaj do 1 tjedan.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.