Recepti Desert 18. srpnja 2024.

Martha Stewart spojila 3 omiljena deserta u savršen ljetni užitak

Desert
30 MIN
10 MIN
10
SREDNJE
martha stewart, sladoledni sendvič
Martha Stewart napravila je najbolji sladoledni sendvič ikad
foto: Instagram @marthastewart
Mislili samo da je čokolada s keksima najbolji izum. Dosad! Ova kombinacija cookieja, brownieja i sladoleda će ti uljepšati život

Nema boljeg načina kako završiti divno popodne na bazenu ili druženje uz roštilj s prijateljima od osvježavajuće ledene poslastice. Što se nas tiče, sretni smo i sa sladoledom na štapiću, ali ponekad treba izaći iz zone kulinarskog komfora, pogotovo kada otkriješ inspirativan recept neponovljive Marthe Stewart.

Čokoladni tart Možda vas zanima... Recept Marthe Stewart za brzi tart od čokolade Recepti

Poduzetnica, kuharica, domaćica, spisateljica i poznata televizijska ličnost napravila je smrznuti ljetni desert koji spaja 3 omiljena slatkiša u jednom (brownie, cookie i sladoled) i sve oduševila.

"Tajna izvrsnog sladolednog sendviča je keks. Ili u ovom slučaju, brookie (brownie + cookie, op. a.). Naše brookie tijesto peče se u krugovima koji su gusti i čokoladni iznutra, a nevjerojatno hrskavi izvana. Kada se ohlade, stavi lagano omekšali sladoled između njih - bilo koji okus koji ti padne na pamet", napisala je Martha ispod svoje objave na Instagramu.

Marthini sladoledni sendviči su nevjerojatno ukusni. Hrskavi dio je brookie, hibrid brownieja i cookieja. Mekani su i čokoladni, s hrskavom, napuknutom koricom, koja dodaje teksturu mekom punjenju od sladoleda (Martha obično koristi sladolede od pistacije, karamela, čokolade i šumskog voća, no možeš koristiti sladoled po tvome izboru) kada se sendviči slože.

Sol u receptu pomaže istaknuti i nadopuniti slatke okuse deserta.

Ne gasi ekran dok kuham

Sladoledni sendviči Marthe Stewart
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Brašno 1 šalica
  • Kakao prah 0,25 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Čokolada 180 g
  • Biljna mast 0,50 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jaje 2 kom
  • Smeđi šećer 0,66 šalica
  • Šećer 0,33 šalica
  • Cvijet soli
  • Sladoled 800 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175°C, s rešetkama u gornjoj i donjoj trećini. Obloži 2 lima za pečenje papirom za pečenje. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Rastopi čokoladu u posudi otpornoj na toplinu postavljenoj iznad lonca s lagano kipućom vodom, ili u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 10 sekundi.


  2. Umiješaj biljnu mast i vaniliju da se sjedine. Umuti jaja s oba šećera na srednje velikoj brzini dok ne postanu blijeda, pahuljasta i udvostruče volumen, oko 5 minuta. Pažljivo umiješaj smjesu brašna i čokolade, naizmjence u dva dodavanja, samo dok se ne sjedine (nemoj previše miješati).


  3. Žlicom oblikuj kuglice tijesta od 2 žlice; prenesi na pripremljene listove, ostavljajući razmak od 5 cm. Pospi vrhove krupnom soli. Peci, okrećući listove i pozicije rešetki na pola pečenja, dok se keksi ne rašire i ne stvore kupolu s malim pukotinama na vrhovima, 8 do 10 minuta. Pusti da se ohlade na listovima na rešetkama 5 minuta, zatim prebaci kekse na rešetke i potpuno ohladi.


  4. U međuvremenu, omekšaj sladoled u hladnjaku dok ne postane mekan, ali ne i otopljen, oko 20 minuta. Stavi 1/4 šalice sladoleda između 2 keksa; ponovi s preostalim sladoledom i keksima. Zamrzni dok sladoled ne postane čvrst, najmanje 1 sat, zatim prebaci u vrećicu za zamrzavanje i čuvaj do 1 tjedan.


Isprobaj i ove recepte za sladoled!

SLADOLED Možda vas zanima... Imamo recept za hit sladoled od samo 2 sastojka! Recepti Lažni sladoled Možda vas zanima... Lažni sladoled gotov je nakon 2 minute miksanja! Recepti sladoled Možda vas zanima... 7 jednostavnih sladoleda iz kućne radinosti Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:43 19. Srpanj 2024.

    Prekrasno