Recepti Desert 18. srpnja 2024.

Martha Stewart spojila 3 omiljena deserta u savršen ljetni užitak

Desert
30 MIN
10 MIN
10
SREDNJE
martha stewart, sladoledni sendvič
Martha Stewart napravila je najbolji sladoledni sendvič ikad
foto: Instagram @marthastewart
Mislili samo da je čokolada s keksima najbolji izum. Dosad! Ova kombinacija cookieja, brownieja i sladoleda će ti uljepšati život

Nema boljeg načina kako završiti divno popodne na bazenu ili druženje uz roštilj s prijateljima od osvježavajuće ledene poslastice. Što se nas tiče, sretni smo i sa sladoledom na štapiću, ali ponekad treba izaći iz zone kulinarskog komfora, pogotovo kada otkriješ inspirativan recept neponovljive Marthe Stewart.

Čokoladni tart Možda vas zanima... Brzi tart od čokolade - recept Marthe Stewart Recepti

Poduzetnica, kuharica, domaćica, spisateljica i poznata televizijska ličnost napravila je smrznuti ljetni desert koji spaja 3 omiljena slatkiša u jednom (brownie, cookie i sladoled) i sve oduševila.

"Tajna izvrsnog sladolednog sendviča je keks. Ili u ovom slučaju, brookie (brownie + cookie, op. a.). Naše brookie tijesto peče se u krugovima koji su gusti i čokoladni iznutra, a nevjerojatno hrskavi izvana. Kada se ohlade, stavi lagano omekšali sladoled između njih - bilo koji okus koji ti padne na pamet", napisala je Martha ispod svoje objave na Instagramu.

Marthini sladoledni sendviči su nevjerojatno ukusni. Hrskavi dio je brookie, hibrid brownieja i cookieja. Mekani su i čokoladni, s hrskavom, napuknutom koricom, koja dodaje teksturu mekom punjenju od sladoleda (Martha obično koristi sladolede od pistacije, karamela, čokolade i šumskog voća, no možeš koristiti sladoled po tvome izboru) kada se sendviči slože.

Sol u receptu pomaže istaknuti i nadopuniti slatke okuse deserta.

Ne gasi ekran dok kuham

Sladoledni sendviči Marthe Stewart
30 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Brašno 1 šalica
  • Kakao prah 0,25 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Čokolada 180 g
  • Biljna mast 0,50 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jaje 2 kom
  • Smeđi šećer 0,66 šalica
  • Šećer 0,33 šalica
  • Cvijet soli
  • Sladoled 800 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175°C, s rešetkama u gornjoj i donjoj trećini. Obloži 2 lima za pečenje papirom za pečenje. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Rastopi čokoladu u posudi otpornoj na toplinu postavljenoj iznad lonca s lagano kipućom vodom, ili u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 10 sekundi.


  2. Umiješaj biljnu mast i vaniliju da se sjedine. Umuti jaja s oba šećera na srednje velikoj brzini dok ne postanu blijeda, pahuljasta i udvostruče volumen, oko 5 minuta. Pažljivo umiješaj smjesu brašna i čokolade, naizmjence u dva dodavanja, samo dok se ne sjedine (nemoj previše miješati).


  3. Žlicom oblikuj kuglice tijesta od 2 žlice; prenesi na pripremljene listove, ostavljajući razmak od 5 cm. Pospi vrhove krupnom soli. Peci, okrećući listove i pozicije rešetki na pola pečenja, dok se keksi ne rašire i ne stvore kupolu s malim pukotinama na vrhovima, 8 do 10 minuta. Pusti da se ohlade na listovima na rešetkama 5 minuta, zatim prebaci kekse na rešetke i potpuno ohladi.


  4. U međuvremenu, omekšaj sladoled u hladnjaku dok ne postane mekan, ali ne i otopljen, oko 20 minuta. Stavi 1/4 šalice sladoleda između 2 keksa; ponovi s preostalim sladoledom i keksima. Zamrzni dok sladoled ne postane čvrst, najmanje 1 sat, zatim prebaci u vrećicu za zamrzavanje i čuvaj do 1 tjedan.


Isprobaj i ove recepte za sladoled!

SLADOLED Možda vas zanima... Imamo recept za hit sladoled od samo 2 sastojka! Recepti Lažni sladoled Možda vas zanima... Lažni sladoled gotov je nakon 2 minute miksanja! Recepti sladoled Možda vas zanima... 7 jednostavnih sladoleda iz kućne radinosti Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:43 19. Srpanj 2024.

    Prekrasno