Zasladi se jednostavnim čokoladnim desertom po receptu popularne američke kuharice Marthe Stewart...
Posljednjih dana uživamo u kremastim tjesteninama, složencima, pohanom kruhu na sto načina, ali i cijelom nizu peciva, dizanih tijesta - i čokoladnih slastica. Kad nam ponestane inspiracije, redovito je tražimo na web stranici Marthe Stewart, apsolutne ekspertice za comfort food. Upravo smo tamo naišli i na jednostavan recept zatart s ganacheom od čokolade. Isplati se isprobati!
Čokolada
foto: Vie Studio/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Tart od čokolade - recept Marthe Stewartrr
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bademi
75
g
Šećer
6
žlica
Glatko brašno
160
g
Sol
0,25
žličica
Maslac
90
g
Čokolada za kuhanje
350
g
Slatko vrhnje
300
ml
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Sitno samelji bademe. Pomiješaj ih s brašnom, šećerom i solju pa ih dobro izmiješaj.
Dodaj hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradi rukama u mrvičastu smjesu.
Prebaci tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisni u dno i uz rubove.
Peci otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se u potpunosti ohladi.
Zagrij vrhnje pa ga prelij preko nasjeckane čokolade. Miješaj dok se ne otpi, a zatim umiješaj vaniliju.
Prelij ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pusti da se hladi sat vremena u hladnjaku.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.