Recepti 27. rujna 2020.

Brzinski tart od čokolade po receptu Marthe Stewart

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladi se jednostavnim čokoladnim desertom po receptu popularne Marthe Stewart...

Posljednjih dana uživamo u kremastim tjesteninama, toplim juhicama, složencima, pohanom kruhu na sto načina, ali i cijelom nizu peciva, dizanih tijesta - i čokoladnih slastica. Kad nam ponestane inspiracije, redovito je tražimo na web stranici Marthe Stewart, apsolutne ekspertice za comfort food. Upravo smo tamo naišli i na jednostavan recept za tart s ganacheom od čokolade. Isplati se isprobati! 

 

Možda vas zanima... Jednostavna čokoladna rolada Marthe Stewart Recepti

 

Sastojci:

  • 3 žlice listića badema (cca 75 g)
  • 6 žlica šećera
  • 1 1/4 šalice brašna (cca 160 g)
  • ¼ žličice soli
  • 6 žlica hladnog maslaca (cca 90 g)
  • 350 g čokolade (50 % kakaa)
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Sitno samelji bademe. Pomiješaj ih s brašnom, šećerom i soli pa ih dobro izmiješaj.
  3. Dodaj hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradi rukama u mrvičastu smjesu.
  4. Prebaci tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisni u dno i uz rubove.
  5. Peci otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se u potpunosti ohladi.
  6. Zagrij vrhnje pa ga prelij preko nasjeckane čokolade. Miješaj dok se ne otpi, a zatim umiješaj vaniliju.
  7. Prelij ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pusti da se hladi sat vremena u hladnjaku.

Posluži uz lagano tučeno slatko vrhnje!

 

Možda vas zanima... Klasični cheesecake s potpisom Marthe Stewart Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.