Recepti 26. travnja 2016.

Savršena torta s čokoladom i jagodama

Mascarpone torta s čokoladom i jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokolada i jagode, treba li što više? Ah da, ubacite i mascarpone za potpun užitak!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 0.50 šalica oštrog brašna
  • 0.50 šalica glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 0.50 šalica kakaa
  • 1 jaje
  • 0.50 šalica mlijeka
  • 0.25 šalica ulja
  • 0.25 šalica vrele vode
  • 250 g mascarponea
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 100 g jagoda
  • 18 g želatine
  • 5 žlica šećera

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 170 °C.
  2. Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj zdjeli, i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj. Postupno dodavajte mokre sastojke u suhe da se sjedine.
  3. Dodajte vrelu vodu, promiješajte pjenjačom i preliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
  4. Stavite u pećnicu i pecite 40-45 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi.
  5. Čvrsto izmiksajte vrhnje za šlag te dodajte mascarpone i miješajte dok se ne sjedini. Podijelite smjesu u dvije zdjele.
  6. Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo prohladi. Rastopljenu čokoladu dodajte u jednu zdjelu s mascarponeom i šlagom i promiješajte.
  7. Listiće želatina namočite u hladnoj vodi.
  8. Jagode narežite na manje komade i stavite u lončić u koji ste prethodno stavili malo vode i šećer te kuhajte na vatri dok na omekšaju. Pomoću štapnog mikser napravite pire i procijedite jagode da se riješite koštica.
  9. Želatinu ocijedite i umješajte u vrući pire od jagoda. U drugu polovicu smjese mascarponea i šlaga dodajte lagano prohlađeni pire od jagoda sa želatinom.
  10. Ohlađeni biskvit prebacite na stalak za tortu i oko njega stavite kolut od kalupa za torte. Na biskvit dodajte mascarpone kremu s čokoladom pa sa jagodama. Tortu ostavite u hladnjaku minimalno 3 sata kako bi se krema stisnula. Napravite preljev od čokolade, prelijte preko ohlađene torte i ukrasite jagodama. Mascarpone torta s čokoladom i jagodama | Author: Foodiona foto: Foodiona
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.