gastro postao
                                            
                                        
                                    Slatka poslastica s cimetom, jabukama i orasima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 135
Potrebno vam je
- 900 g krumpir, zreli
 - 150 g pšenično brašno, bijelo
 - 3 žlica sol
 - 2 kom jaje kokošje
 - 3 žlica maslac, slani
 - 6 kom jabuka (cijela)
 - 4 žlica šećer, kristal
 - 1 kom štapić cimeta
 - 1 dl limunov sok
 - oras
 
Priprema
- Skuhajte krumpire pa ih zgnječite. Dodajte jaja, brašno i sol.
 - Zamijesite tijesto, razvaljajte i premažite otopljenim maslacem.
 - Naribajte četiri jabuke, nakapajte limunovim sokom, pospite cimetom i time napunite džepiće. Pecite 40 minuta na 200°c.
 - Dvije jabuke očistite, narežite i skuhajte sa šećerom, štapićem cimeta, žlicom limunova soka i nasjeckanim orasima. Prelijte preko raviola.
 
Izvor Skuhatćute