gastro postao
Slatka poslastica s cimetom, jabukama i orasima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 135
Potrebno vam je
- 900 g krumpir, zreli
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
- 3 žlica maslac, slani
- 6 kom jabuka (cijela)
- 4 žlica šećer, kristal
- 1 kom štapić cimeta
- 1 dl limunov sok
- oras
Priprema
- Skuhajte krumpire pa ih zgnječite. Dodajte jaja, brašno i sol.
- Zamijesite tijesto, razvaljajte i premažite otopljenim maslacem.
- Naribajte četiri jabuke, nakapajte limunovim sokom, pospite cimetom i time napunite džepiće. Pecite 40 minuta na 200°c.
- Dvije jabuke očistite, narežite i skuhajte sa šećerom, štapićem cimeta, žlicom limunova soka i nasjeckanim orasima. Prelijte preko raviola.
Izvor Skuhatćute