gastro postao
Umjesto suncokretovih za nadjev medaljona možete upotrijebiti i bundevine sjemenke, nasjeckane lješnjake ili orahe te bademe narezane na štapiće
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 150
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 200 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 150 g sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 100 g med, vrcani
- 1 žlica med, vrcani
- 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 žlica limunova korica
- 1 mala žlica limunova korica
Priprema
- U velikoj posudi izmiješajte brašno, sol, naribanu limunovu koru ( mala žlica), žlicu meda, 150 g maslaca i jaje. Mikserom napravite mrvičasto tijesto. Potom rukama zamijesite glatko tijesto. Od njega oblikujte kuglu, zamotajte je u foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnome mjestu.
- U posudi za kuhanje lagano propržite suncokretove sjemenke sa 100 g medom, preostalim maslacem i vrhnjem za nadjev. Maknite posudu sa štednjaka i ostavite da se sjemenke ohlade. Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte dio po dio tijesta. Izrežite pomoću kalupa okrugle kolačiće nazubljena ruba promjera četiri-pet cm. Složite ih u lim. Na svaki kolačić stavite nadjev i pecite oko 15 min. Pospite limunovom korom i poslužite.
Izvor Skuhatćute