Recepti 03. listopada 2014.

Medaljoni sa suncokretom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto suncokretovih za nadjev medaljona možete upotrijebiti i bundevine sjemenke, nasjeckane lješnjake ili orahe te bademe narezane na štapiće

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 150

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 200 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 100 g med, vrcani
  • 1 žlica med, vrcani
  • 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 žlica limunova korica
  • 1 mala žlica limunova korica

Priprema

  1. U velikoj posudi izmiješajte brašno, sol, naribanu limunovu koru ( mala žlica), žlicu meda, 150 g maslaca i jaje. Mikserom napravite mrvičasto tijesto. Potom rukama zamijesite glatko tijesto. Od njega oblikujte kuglu, zamotajte je u foliju i ostavite oko 30 minuta na hladnome mjestu.
  2. U posudi za kuhanje lagano propržite suncokretove sjemenke sa 100 g medom, preostalim maslacem i vrhnjem za nadjev. Maknite posudu sa štednjaka i ostavite da se sjemenke ohlade. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte dio po dio tijesta. Izrežite pomoću kalupa okrugle kolačiće nazubljena ruba promjera četiri-pet cm. Složite ih u lim. Na svaki kolačić stavite nadjev i pecite oko 15 min. Pospite limunovom korom i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.