Recepti 28. prosinca 2014.

Medenjaci iz mamine kuharice

Medenjaci iz mamine kuharice
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 500 g oštrog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 3 kom jaja
  • 1 žlica svinjske masti
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica muškatnog oraščića
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  1. Brašno prosijete pa dodajte ostale sastojke i ručno umijesite tijesto.
  2. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30-tak minuta da tijesto odmori.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Režite tijesto na manje dijelove i razvaljajte na 1 cm debljine, a zatim izrezujte oblike pomoću kalupa prema želji.
  5. Pecite ih 20 minuta (važno je iste izrezane oblike peći zajedno, dakle prvo sve zvijezdice, pa borove, pa tako dalje).
  6. Medenjake pustite da se ohlade i spremite u kutiju za kolače. Možete ih ukrasiti po želji, ja sam za svoje koristila kraljevsku glazuru ili royal icing . Medenjaci iz mamine kuharice | Author: Foodiona foto: Foodiona
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.