Recepti 31. prosinca 2016.

Medvjeđe šape - kolačići koji vraćaju u djetinjstvo

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prisjetili smo se okusa iz djetinjstva i odlučili smo ga donijeti u sadašnjost.

Jedan od omiljenih kolačića svakako su nam bile šape, naravno medvjeđe. Riječ je o pravom starinskom blagdanskom kolaču s orasima i cimetom, izvana hrskavi, iznutra mekani i prozračni
Šape su jedan od onih kolača koji, što duže stoje, postaju sve bolji. Možete ih pripremiti već sad i čuvati u limenoj ili plastičnoj kutiji. Neće se pokvariti.


Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 160 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 140 g oraha
  • 1 jaje
  • malo mlijeka
  • žličica sode bikarbone
  • cimet
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Od brašna, sode bikarbone, maslaca, šećera, oraha, malo mlijeka i začina umijesite glatko tijesto.
  2. Kalupe za šape premažite otopljenim maslacem.
  3. Stavite tijesto u kalupe, ali ne do vrha jer će se malo uzdići te lagano pritisnite kako bi otisak šape io izraženiji.
  4. Pecite iz 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. 
  5. Dok su šape još tople, izvadite iz kalupa te uvaljajte u šećer u prahu. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.