Recepti 05. prosinca 2016.

Šećerne pahulje sa začinima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nestrpljivo čekate prve pahulje, možda je došlo vrijeme da ih napravite sami.

Vjerojatno volite snijeg i snježne pahulje, a prilično smo sigurni da ćete ih voljeti i u ovom obliku. Donosimo recept koji ćete obožavati. Začinite hladne dane mirisima đumbira, cimeta i klinčića!

Sastojci:

  • 3 1/2 šalice glatkog brašna
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 1 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1 šalica maslaca
  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 šalice mljevenog šećera
  • 2 veća jaja 

Priprema: 

  1. Pomiješati u jednoj posudi brašno, cimet, đumbir, sodu bikarbonu, sol, muškatni oraščić i klinčić, a u drugoj posudi pjenasto izmiješati maslac i šećer (smeđi i mljeveni).
  2. U smjesu maslaca i šećera, dodati jaja i na miksati na najmanjoj brzini; kada se smjesa izjednači, dodavati postupno smjesu brašna i začina
  3. Kada je smjesa dovoljno čvrsta, podijeliti ju na tri dijela i svaki dio zamotati plastičnom folijom te staviti u hladnjak na otprilike dva sata.
  4. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a za to vrijeme pripremiti papire za pečenje i razvući tijesto (jedno po jedno) na otprilike pola centimetra debljine
  5. Izrezati tijesto kalupima u obliku pahuljica i zvjezdica (ako ih želite koristiti kao ukras za bor, na svakoj pahuljici/zvjezdici napravite na vrhu malu rupicu kroz koju će se moći provući trakica)
  6. Peći 8 - 10 minuta (dok ne postanu lagano zlatnosmeđi)
  7. Možete ih ukrasiti po želji; primjerice, glazurom za medenjake (napravite čvrsti snijeg od 2 bjelanjka i 150 g šećera u prahu).

Uživajte u ovim predivnim mirisnim kolačićima! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.