Recepti Gastro zvijezda 2023. 05. prosinca 2023.

Milica će svojim delicijama probuditi najljepše gastro uspomene

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Milica Šundov Šupe, autorica bloga "Mily food", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Milica voli tradicionalna jela jer odražavaju naše korijene, a to su prepoznali i njezini pratitelji.

"Uvijek sam imala izražen interes za gastronomiju i sve što je povezano s njom. Iza mene je niz gastro projekata i priloga u u našim časopisima. Iako sam tad na jedan drugi način sudjelovala u takvim projektima, učila sam od velikih uredničkih i fotografskih imena", pojašnjava nam Milica Šundov Šupe, autorica bloga "Mily food" i istoimenog popularnog TikTok profila. Iako, kako kaže, njezina blogerska karijera nije duga, njezino eksperimentiranje s kuhačom jest.

Njezina znatiželja i strast prema dobroj hrani tjera ju da uvijek iznova otkrivam nove namirnice i njihove kombinacije, ali i drugačije načine izražavanja: "Novo vrijeme donijelo je nove tehnologije, a kažu da si mlad onoliko koliko ih brzo usvajaš! Oduševila sam se platformom Tik Tok i tako je 2021. počela moja food-blogerska avantura. Prvi recept je bio jednostavni video: omlet s tunom za ponijeti na posao", pojašnjava Milica i dodaje, "Shvatili ste, hrana je vrlo važna u mom životu i naprosto je obožavam snimati i pisati o njoj iz dana u dan. Osim hrane veliki sam ljubitelj dobrog vina i finih koktela tako da ćete na mom profilu naći poneki takav recept".

Milicu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Njezini pratitelji također posebno cijene jednostavna jela s tradicionalnom notom: "Mojim pratiteljima najdraža je francuska torta od jabuka s 1,1M pregleda, zatim tortilja soparnik s više od pola milijuna pregleda. Vole i klasična tradicionalna jednostavna jela poput dinstanog kiselog kupusa sa suhim mesom, pa sarmica od raštike japraka, a vole i moj ossobuco, punjene šampinjone te kapri tortu".

 

@milyfoodhr Pripremate li tunu?Da li jemarinirate prije pripreme? #tuna #tiktokviral #volimkuhati #jadranskariba #confit ♬ original sound - milyfood

 

Pitali smo Milicu što si kuha za gušt kada uhvati malo slobodnog vremena: "Kuhanje me opušta, doživljavam ga kao još jedan način kroz koji se mogu kreativno izraziti. Usporedila bih cijeli proces stvaranja jela sa slikanjem ili komponiranjem glazbe. Uz iste sastojke ipak će svatko dobiti potpuno drugačiji rezultat. Potpuno osoban, drugačije teksture i okusa. Najviše volim jaka mesna jela, gulaš s goveđim repom apsolutni mi je favorit i to ću skuhati baš sebi za gušt".

Milica kaže da voli tradicionalna jela jer ona odražavaju naše korijene. "Okuse i mirise svoga kraja nosimo cijeli život ma gdje nas život odvede. Kroz jela i druženja se sjećamo naših dragih ljudi, obiteljskih druženja, prijateljstava. Nema boljih fritula od fritula moje mame, nečija baka radi najbolje kroštule, nečiji otac radi super "manistru usuvo". Dakle, za mene je okus tradicionalnog jela izravna emocija koja me trenutno vraća na neka obiteljska druženja i budi sjećanja na naše predivne Hrvatske krajeve. Tradicija je emocija u svom čistom obliku".

Svako ima jednu namirnicu bez koje ne može zamisliti kuhanje, a za Milicu je to svakako sol! "Ispričat ću vam jednu anegdotu. Kad mi je jednom moj otac pakirao paket kad sam tek počela studirati u Zagrebu, pri vrhu kutije ostalo je još taman malo mjesta kako se ništa stavljeno u kutiju ne bi moglo pomaknuti pri transportu. Iz kuhinjskog ormarića izvukao je kilogram soli i on je taman popunio preostali prostor. Na moje pitanje pa što će mi još ta sol odgovorio je kao iz topa: 'Ma kud ćeš bez soli u Zagreb!' Kad god bi stigla u Zagreb s paketom svi su hrlili k meni jer su znali da slijedi dobra gozba, a moji studentske kolege još prepričavaju tu priču sa kutijom soli A vjerujte mi na riječ, njegovi paketi bili su legendarni", radosno se prisjetila Milica.

Palačinke i kajgana - to su dva jela za koje Milica smatra da svatko treba znati napraviti, a poruka koju šalje svojim pratiteljima je da budu kreativni kod kuhanja: "Najviše volim kad dobijem komentar da nisu očekivali da se od neke namirnice može napraviti takvo jelo. Zapravo najviše volim da od par običnih namirnica napravim nešto posebno, potpuno neočekivano.

 

@milyfoodhr PUNJENI ŠAMPINJONI Stvarno, šampinjoni su čudesna namirnica. Mogu se spremiti na “milijunmalinačin” i bit će izvrsni. Imaju samo dvadesetak kalorija na 100 g tako da su odličan saveznik svake dijete. Kad god odlučim malo paziti na prehranu sjetim se svog omiljenog @lamethodemontignac koji ih preporučuje zbog njihovog niskog glikemičkog indeksa kao glavnog saveznika u skidanju kilograma. Još kad im pridružimo #fittasty odležani sir od @Sana delikatese ♬ original sound - milyfood

 

Od Gastro zvijezde očekuje dobru zabavu i druženje, priliku da upoznam neke nove zanimljive ljude i veseli se vidjeti kakve će sve okuse, mirise i teksture spojiti i što će prezentirati kolege. "Ovo je nova prilika za saznati nešto novo i unaprijediti nešto što već znam", zaključila je. 

Milicu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna kuhinja je METRO.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.