Recepti 08. lipnja 2015.

Mini Pavlove s jagodama

Mini Pavlove s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Košarice od bjelanjaka

  • 2 bjelanjka
  • 1 prstohvat soli
  • 10 dag šećera
  • 5 kapi ekstrakta od vanilije
  • 1 žličica Gustina

Krema od vanilije

  • 1 puding od vanilije
  • 3 dl mlijeka
  • 1 šlag u prahu

Punjenje, dekoriranje

  • 8 žličica marmelade od jagoda
  • 10 dag jagoda za ukras

Priprema

  1. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, zatim postupno dodajte šećer neprestano miješajući mikserom. Miksajte oko 15 min., odnosno dok se pod prstima više ne osjećaju kristali šećera. Na kraju dodajte gustin i ekstrakt od vanilije te još kratko promiješajte.
  2. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva. Na lim stavite papir za pečenje te pomoću čaše iscrtajte 8 krugova (promjera 5-6 cm). Špricu napunite smjesom od bjelanjaka te ispunite krugove (debljina oko 1 cm). Na svaki ispunjeni krug dodajte uz rub još dva sloja, poput dva obruča, tako da dobijete košarice.
  3. Košarice stavite u zagrijanu pećnicu i sušite oko sat i pol na 130 stupnjeva. Zatim otvorite pećnicu i ostavite košarice unutra još jedan sat.
  4. Skuhajte puding s 3 dcl mlijeka. Dok se hladi svako malo ga promiješajte da se ne stvori korica. Šlag napravite po uputi na vrećici te ga dodajte pudingu. Dobro izmiksajte.
  5. Kad se košarice i krema ohlade možete započeti s punjenjem. Na dno svake košarice stavite žličicu marmelade od jagoda, a zatim ih pomoću šprice napunite kremom. Na vrhu bogato ukrasite jagodama. (jagode možete nasjeckati i u kremu) Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.