Recepti Brze i neodoljive: Slastice za svaki dan 27. travnja 2019.

Mojito cheesecake gotov u pola sata - bolje ne može!

foto: Marko Prpić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
S Plazmom u glavnoj ulozi, skuhali smo još jedan slatki meetup, a ovog puta naš Darko Kontin pripremao nam je ultimativno osvježenje za tople dane - mojito cheesecake.

Svježi sir, Plazma keksi, limeta, bijeli rum i svježa menta, pola sata vremena i vaša najdraža slastica za tople dane gotova je u trenu. Darko nam je i prije početka pripreme ovog deserta otkrio kako mu je jedan od omiljenih upravo zbog jednostavnosti pripreme, a onda nas u isto uspio i uvjeriti.

Moramo li uopće govoriti da su čašice s mojito cheesecakeom s njegove radne jedinice misteriozno nestajale same od sebe?

 

Možda vas zanima... Kako nam je bilo: Slatko popodne s blogerima uz omiljene kekse Recepti

 

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Potrebno vam je:

  • 220 g mljevenog Plazma keksa 
  • 70 g maslaca 
  • 200 g svježeg sira
  • 450 g mascarponea
  • 3 komada limete
  • 100 g šećera
  • 4 jušne žlice bijelog ruma
  • puna šaka svježih listova mente
  • šlag po želji


Postupak pripreme:

  1. Kekse u multipraktiku usitnite u mrvice ili koristite već usitnjenu Plazmu te u njih dodajte 70 g otopljenog maslaca. Mnogi stavljaju veći omjer masnoće na tu količinu keksa, ali meni je puno draže kada je biskvit lakši i prhkiji.
  2. Promiješajte sve te rasporedite kekse u 5-6 širih i dubljih ukrasnih čaša u kojima želite poslužiti Mojito cheesecake. Dobro pritisnite kekse u čaši kako bi se slijepili te stavite sve u hladnjak dok pripremate kremu.
  3. U tavu/lonac stavite 5 jušnih žlica vode i dodajte 100 grama šećera. Zagrijte vodu do vrenja i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopi pustite vodu da kipi još dvije minute prije nego tavu sklonite s vatre.
  4. U zašećerenu vodu dodajte naribanu koricu tri limete i njihove sokove, punu šaku svježih listova mente te naravno 4 jušne žlice bijelog ruma (možete i više ako želite).
  5. Pomiješajte sve i pustite da sirup preuzme dodane arome.
  6. Isprobajte koru limete prije nego je stavite u sirup. Nekada kora limeta zna biti gorka i uz najfinije ribanje, pa ako je i vaša takva smanjite njezinu količinu ili je skroz uklonite iz recepta.
  7. Svježi sir pomiješajte s Mascarponeom uz pomoć električnog miksera, ili ako koristite neki zrnasti manje kremast sir uz pomoć štapnog miksera. Ne želite da vam ostanu grudice od sira u kremi.
  8. Procijedite sirup kroz sito i dodajte samo aromatiziranu tekućinu u sir te ga zadnji put promiješajte s mikserom.
  9. To je to. Raspodijelite Mojito kremu u čaše preko keksi i ostavite barem sat vremena u hladnjaku da se hladi.
  10. Prije posluživanja ukrasite ih sa šlagom, listovima mente i limetom.

U slast i živjeli!

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL  | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.