gastro postao
Jednostavni kolač za slatki čokoladni užitak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 157
Smeđa krema
- 0.50 list vrhnje za šlag
- 300 g čokolada za kuhanje
- keksi petit beure
Ostalo
- 1 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 12 žlica gustin
- 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 6 žlica šećer, kristal
Priprema
- U dva dl mijeka razmutite gustin i šećer pa zakuhajte u ostatak mlijeka kao za puding. Kad se ohladi, dodajte margarin.
- Za kremu u vrhnju otopite čokoladu na laganoj vatri da ne prokuha i ostavite da se ohladi. Petit kekse stavite u lim, na njih stavite bijelu kremu, a potom smeđu kremu. Zatim stavite u hladnjak da odstoji preko noći.
Izvor Skuhatćute