Recepti 10. listopada 2014.

Mousse-tortica od kestena i čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti desert za bolje raspoloženje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 240

Mousse od kestena

  • 250 g kesten pire
  • 20 ml rum za kolače
  • 350 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 10 g zelatina

Ostalo

  • 170 g čokolada sa 70% kakaa
  • 80 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 80 g šećer, kristal

Priprema

  1. Čokoladu i mlijeko rastopite na pari i ohladite. U ohlađenu smjesu dodajte žumanjak pa promiješajte. Bjelanjke izmiksajte da dobijete čvrstu smjesu. Zatim ih jako lagano umiješajte u čokoladnu smjesu. Ohladite u hladnjaku najmanje nekoliko sati.
  2. Želatinu prelijte s malo vode. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa ga umiješajte u kesten-pire, u koji dodajte rum. Dodajte rastopljenu želatinu i mikserom izradite. U kalup dodajte najprije mousse od čokolade pa od kestena i ukrasite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.