gastro postao
Kremasti desert za bolje raspoloženje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 240
Mousse od kestena
- 250 g kesten pire
- 20 ml rum za kolače
- 350 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 10 g zelatina
Ostalo
- 170 g čokolada sa 70% kakaa
- 80 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 80 g šećer, kristal
Priprema
- Čokoladu i mlijeko rastopite na pari i ohladite. U ohlađenu smjesu dodajte žumanjak pa promiješajte. Bjelanjke izmiksajte da dobijete čvrstu smjesu. Zatim ih jako lagano umiješajte u čokoladnu smjesu. Ohladite u hladnjaku najmanje nekoliko sati.
- Želatinu prelijte s malo vode. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa ga umiješajte u kesten-pire, u koji dodajte rum. Dodajte rastopljenu želatinu i mikserom izradite. U kalup dodajte najprije mousse od čokolade pa od kestena i ukrasite.