Recepti 03. listopada 2014.

Nadjevene lignje

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo uz koje će izvrsno pristajati kuhana blitva s krumpirima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 496

Potrebno vam je

  • 1000 g lignja
  • 150 g kuhana riža
  • 150 g pršut
  • 1 žlica peršin, list
  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 ml ulje maslinovo
  • 200 ml vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Lignje očistite, odvojite im krakove te izvadite utrobu.
  2. Odvojene krakove nasjeckajte i popržite na maslinovu ulju. Izvadite krakove i pomiješajte ih s kuhanom rižom.
  3. Kad se ohlade, pomiješajte ih s nasjeckanim pršutom, peršinom, češnjakom i razmućenim jajetom. Začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte.
  4. Nadjenite lignje smjesom pa ih zatvorite čačkalicama kako ne bi iscurila.
  5. U dubljoj posudi zagrijte ulje i pecite lignje okrećući ih s vremena na vrijeme. Kad poprime boju, ulijte vino i pirjajte još 20 minuta. Poslužite ih s kuhanom blitvom i krumpirima ili prilogom prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.