gastro postao
Jelo uz koje će izvrsno pristajati kuhana blitva s krumpirima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 496
Potrebno vam je
- 1000 g lignja
- 150 g kuhana riža
- 150 g pršut
- 1 žlica peršin, list
- 4 režanj češnjak
- 1 kom jaje kokošje
- 100 ml ulje maslinovo
- 200 ml vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Lignje očistite, odvojite im krakove te izvadite utrobu.
- Odvojene krakove nasjeckajte i popržite na maslinovu ulju. Izvadite krakove i pomiješajte ih s kuhanom rižom.
- Kad se ohlade, pomiješajte ih s nasjeckanim pršutom, peršinom, češnjakom i razmućenim jajetom. Začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte.
- Nadjenite lignje smjesom pa ih zatvorite čačkalicama kako ne bi iscurila.
- U dubljoj posudi zagrijte ulje i pecite lignje okrećući ih s vremena na vrijeme. Kad poprime boju, ulijte vino i pirjajte još 20 minuta. Poslužite ih s kuhanom blitvom i krumpirima ili prilogom prema želji.
Izvor Skuhatćute