Mi smo Valentinovo besramno pretvorili u cijeli tjedan čašćenja čokoladom, a ovim receptom nastavljamo niz. Donosimo ti recept za svima poznati mug cake i otkrivamo tajnu kremastog punjenja.
Brzi kolači iz mikrovalne pećnice često imaju brašnasti okus i teško je procijeniti jesu li zaista pečeni, no ovaj recept garantira uspjeh. Priprema traje pet minuta, a potrebne su ti samo dvije velike bijele šalice. Ako ne možeš pronaći šalice od tri ili više decilitra, predlažemo da smjesu podijeliš u četiri manje, kako ti ništa ne bi iscurilo tijekom pečenja.
Ključno je da strogo pratiš upute; smanji mikrovalnu na 50% snage, obavezno promiješaj smjesu nakon prva dva ciklusa pečenja i ne zaboravi dodati kockice čokolade prije trećeg. One su „krivac“ za neodoljivu kremastu sredinu!
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 30 g nasjeckane čokolade
- 4 kockice mliječne čokolade
- 3 žlice šećera
- 2 velika jaja
- 2 žlice kakaa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ žličice soli
- 30 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
Priprema:
- U mikrovalnoj pećnici otopi nasjeckanu čokoladu i maslac. Trebat će ti otprilike 45 sekundi, ali presudno je da posudicu svakih 45 sekundi izvadiš i da promiješaš.
- Izmiksaj jaja sa šećerom, kakaom, vanilijom i soli pa pomiješaj s čokoladom. Nakon toga dodaj i mješavinu brašna i praška za pecivo pa promiješaj drvenom žlicom.
- Podijeli tijesto u dvije veće šalice i stavi ih na suprotne strane mikrovalne pećnice. Smanji snagu na 50% i pusti da se peče 45 sekundi.
- Šalice izvadi, promiješaj i vrati na još 45 sekundi. Kad ih izvadiš, ubaci u sredinu svake smjese po dvije kockice čokolade i stavi u mikrovalnu na još 45 sekundi.
Pričekaj dvije minute da se malo ohladi, ukrasi voćem i šećerom u prahu i posluži.
Želimo ti ugodan dan!