Recepti 02. veljače 2018.

Najpopularniji zimski detox: napitak od đumbira i limuna

foto: 24ContentHaus

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne želite provesti cijelu zimu šmrcajući? Pripremite sebi i svojim ukućanima pravo pojačanje za imunitet u vidu čaja od đumbira s limunom i raznim začinima

Sigurno ste do sada na društvenim mrežama vidjeli tonu recepata s đumbirom, medom pa i češnjakom. Ali, kome se da ribati đumbir ili drobiti češnjak? Zato vam donosimo recept za brz, jednostavan i zdrav zimski detox napitak. Nakon silnih kolača pojedenih tijekom blagdana, sad je pravo vrijeme da pripremite jedan čaj za čišćenje organizma.

Osim što je super za jačanje imuniteta, također poboljšava probavu i smanjuje nadutost. Ako vam je odlazak u teretanu jedna od novogodišnjih odluka, možete ga staviti u bočicu kao ukusniju zamjenu za vodu ili nositi sa sobom na posao.

Sastojci:

 | Author: 24ContentHaus foto: 24ContentHaus

Priprema:

  1. Nakon što ste vodu prokuhali, nasuli u šalicu i stavili vrećicu čaja, vrijeme je za dodavanje začina!
  2. U čaj dodajte jednu ili dvije žličice meda, po želji. Ako pokušavate izgubiti na kilaži, izbjegavajte stavljati rafinirani šećer, a med smanjite na jednu žličicu.
  3. Uzmite štapić cimeta te njime promješajte čaj nakon dodavanja meda, radi boljeg mirisa
  4. Dodajte mrvicu kajenskog papra za pikantniji okus, naročito ako ste prehlađeni jer će pomoći kod začepljenih sinusa.
  5. Potom dodajte kurkumu. Imajte na umu da će ona promijeniti boju čaja, ali će mu također dodati nutritivne vrijednosti. Naime, ovaj indijski začin poboljšava naše ukupno zdravlje, ali tijelo ne može tako lako apsorbirati njegov glavni aktivni spoj – kurkumin. Zato, u čaj morate dodati malo crnog papra, koji uvelike poboljšava apsorpciju kurkumina.
  6. Dodavanje leda je opcionalno, ako ste prehlađeni, naravno da ga nećete stavljati. No, čak niti u ove hladne zimske dane nije na odmet popiti zdrav i ukusan ledeni čaj, bez dodanog šećera.

Što čekate? Vrijeme je za malo eksperimentiranja!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.